Καίτη Γκρέυ: Ο Μπάρκουλης μου έλεγε «αν με αφήσεις θα πεθάνω» - iefimerida.gr

Καίτη Γκρέυ: Ο Μπάρκουλης μου έλεγε «αν με αφήσεις θα πεθάνω»

NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Για τον έρωτά της με τον Ανδρέα Μπάρκουλη μίλησε η Καίτη Γκρέυ, λίγες μέρες μετά τον θάνατό του.

Όπως γράφει το «Εθνος», η μεγάλη κυρία του ελληνικού τραγουδιού παρά την προχωρημένη της ηλικία περιγράφει στην εφημερίδα με γλαφυρό τρόπο και λεπτομέρειες τα όσα έζησε με τον γόη της εποχής.

«Την πρώτη φορά που συναντηθήκαμε με τον Μπάρκουλη, με έκλεψε... Ηταν το 1959. Δουλεύαμε και οι δύο στη Θεσσαλονίκη. Μια μέρα ήρθε ο ηθοποιός Κώστας Κακαβάς στο ξενοδοχείο όπου μέναμε και με ρώτησε αν είχα δεσμό με τον Μπάρκουλη. Εγώ αρνήθηκα και θυμωμένη τον ρώτησα ποιος του το είπε αυτό. Κι εκείνος μού απάντησε: ''Ο Μπάρκουλης''. ''Να πας να του πεις ότι δεν είναι άντρας'' φώναξα έξαλλη», λέει η Καίτη Γκρέυ.

Ο αρραβώνας
Και συνεχίζει: «Το επόμενο βράδυ ήμουν στο μαγαζί όπου τραγουδούσα, με πλησίασε ένας σερβιτόρος και μου είπε πως απέξω με περιμένει ο Μπάρκουλης. Πήγα. Στάθηκα έξω απ' το παράθυρο του ακριβού σπορ αυτοκινήτου του και τον ρώτησα γιατί λέει αυτά τα ψέματα για μας τους δυο. Εκείνος ευγενικά και πάντα μιλώντας μου στον πληθυντικό, μου ζήτησε να μπω μέσα στο αυτοκίνητο για να μιλήσουμε ήρεμα αφού γύρω γύρω υπήρχε κόσμος και μας άκουγε.

Οταν μπήκα, έβαλε μπρος τη μηχανή κι έφυγε. Τρόμαξα. Πάνω στο παρμπρίζ είχε μια σοκολάτα. Με το ένα χέρι οδηγούσε και με το άλλο με τάιζε σοκολάτα. Με πήγε σε μια ερημιά και εκεί μου εξομολογήθηκε, για πρώτη φορά, πως ήταν πολύ ερωτευμένος μαζί μου. Ετσι ξεκίνησαν όλα. Οταν λίγες μέρες μετά έφυγα για την Αθήνα, με έπαιρνε συνέχεια τηλέφωνο και μου έλεγε πως με ήθελε συνέχεια κοντά του. Λίγο καιρό αργότερα μου είπε πως θα έρθει να με ζητήσει από τη μάνα μου. Και το έκανε. ''Αμα σε θέλει η κόρη μου, κι εγώ σε θέλω'' του απάντησε εκείνη και έτσι αρραβωνιαστήκαμε».

Δύο χρόνια έμειναν μαζί. Ο Μπάρκουλης είχε αναπτύξει μια εξαιρετική σχέση με τα παιδιά της Καίτης Γκρέυ κι εκείνα του έδειχναν μεγάλη αδυναμία: «Μέχρι σινεμά τούς είχε φέρει στο σπίτι για να βλέπουν ταινίες, επειδή τότε δεν είχαμε τηλεόραση. Τα έπαιρνε με το αυτοκίνητο, τα πήγαινε για παιχνίδι και για σουβλάκια» θυμάται η ίδια. Παρ' όλα αυτά, με τον καιρό οι καβγάδες τους για θέματα της καθημερινότητας άρχισαν να γίνονται όλο και πιο έντονοι. Μέχρι που ένα βράδυ η Καίτη Γκρέυ του ζήτησε να φύγει οριστικά.

«Οταν γνωριστήκαμε, ο Ανδρέας ήταν χορτασμένος. Δεν μου έδωσε ποτέ το δικαίωμα να ζηλέψω, δεν τον έπιασα ποτέ με άλλη γυναίκα. Εκείνος μπορεί να με ζήλευε λίγο, εγώ όχι. Ηταν πιστός. Οι λόγοι που χωρίσαμε είχαν να κάνουν με τις συνήθειες που είχε στην καθημερινότητά του και στον τρόπο που αντιμετώπιζε τα πράγματα. Ηταν λίγο άμυαλος», λέει.

Η σχέση αυτή όμως δεν είχε κάνει τον κύκλο της. Ο Μπάρκουλης δεν ξέχασε ποτέ την Καίτη Γκρέυ. Γι' αυτό και όταν εκείνη γύρισε από το εξωτερικό, όπου δούλεψε για αρκετό καιρό, την πλησίασε και πάλι. Είχαν περάσει 15 ολόκληρα χρόνια από τον χωρισμό τους. Η Καίτη Γκρέυ θυμάται πολύ καλά την πρώτη συνάντηση που έφερε την επανασύνδεση:

«Με πήρε τηλέφωνο και μου ζήτησε να πάμε για φαγητό. Δέχτηκα. Πήγαμε πρώτα για φαγητό και μετά στα μπουζούκια που τραγουδούσε η Γιώτα Γιάννα. Ο Ανδρέας ζήτησε από ένα παιδί να τραγουδήσει την επιτυχία του Κόκκοτα ''Σ' αγάπησα για μια φορά ακόμα''. Μου κράταγε σφιχτά το χέρι και μου είπε: ''Θέλω αυτό που δεν κάναμε πριν από τόσα χρόνια να το κάνουμε τώρα. Να παντρευτούμε. Πέρασαν πολλές γυναίκες από τη ζωή μου αλλά δεν σήμαιναν τίποτα για μένα''. Κι εγώ του απάντησα: ''Ανδρέα, τα παιδιά μου έχουν μεγαλώσει. Πρέπει να τα ρωτήσω πρώτα''. Πράγματι τα ρώτησα κι εκείνα συμφώνησαν. Ο Ανδρέας ήταν ο μόνος άνδρας που είχαν αγαπήσει και δέχονταν να είναι κοντά μου. Περιμέναμε να βγει το διαζύγιό του για να παντρευτούμε. Θα μας πάντρευαν ο Κώστας Ρηγόπουλος και η Κάκια Αναλυτή».

Η σύλληψη
Ολα κυλούσαν καλά για τους δυο τους μέχρι που συνέβη ένα σοβαρό γεγονός που εκείνη την εποχή είχε απασχολήσει για καιρό την κοινή γνώμη. Κατά τη διάρκεια της χούντας ο Ανδρέας Μπάρκουλης συνελήφθη στο θέατρο όπου έπαιζε, μετά το τέλος της παράστασης, έχοντας στην κατοχή του μικροποσότητα χασίς, και προφυλακίστηκε. Για την Καίτη Γκρέυ οι στιγμές αυτές ήταν πολύ δύσκολες: «Ενα βράδυ ετοιμαζόμασταν να κάνουμε πάρτι για τον αδελφό του επειδή είχε πάρει το πτυχίο του από τη Νομική. Ο Ανδρέας όμως δεν εμφανίστηκε. Το πρωί τηλεφώνησα ανήσυχη στον Κώστα Ρηγόπουλο και τον ρώτησα αν γνώριζε κάτι. Εκείνος μου είπε να πάρω το αυτοκίνητο και να πάω στο σπίτι του Νίκου Παγκράτη στην Κυψέλη.

Οταν έφθασα αλαφιασμένη, είδα τον Κώστα Ρηγόπουλο, τον Γιώργο Μούτσιο και την Κάκια Αναλυτή με τα μάτια πρησμένα απ' το κλάμα. Μου είπαν ότι συνέλαβαν τον Ανδρέα το προηγούμενο βράδυ. Σοκαρίστηκα. Δεν μπορούσα να μείνω μαζί του όταν ήξερα ότι είχε τέτοιες κακές συνήθειες. Είχα δυο παιδιά στην εφηβεία. Φοβόμουν. Οι κοινοί μας φίλοι με πίεσαν πολύ να μην τον αφήσω. Μου έλεγαν πως με αγαπούσε πολύ και ότι θα δεν θα τα κατάφερνε μακριά μου. Κι ο ίδιος όμως, μέσα από το κρατητήριο, μου έγραψε ένα γράμμα που έλεγε: ''Καίτη μου, αν με αφήσεις θα πεθάνω... Εχεις τον λόγο μου, δεν θα ξαναμπλέξω...''. Εγώ όμως ήμουν αμετάπειστη. Τον αγαπούσα αλλά έπρεπε να κοιτάξω το καλό των παιδιών μου».

Πηγή: ethnos

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ