Zιμπάμπουε: Συνέλαβαν τους αθλητές γιατί δεν έφεραν μετάλλια από το Ρίο –Η κυβέρνηση το αρνείται - iefimerida.gr

Zιμπάμπουε: Συνέλαβαν τους αθλητές γιατί δεν έφεραν μετάλλια από το Ρίο –Η κυβέρνηση το αρνείται

NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Σάλο προκαλεί η είδηση η οποία κυκλοφορεί από την Παρασκευή ότι με εντολή του προέδρου της χώρας Μουγκάμπε συνελήφθη η ομάδα αθλητών γιατί δεν έφερε μετάλλια από το Ρίο.


Ο συντονιστής του υπουργείου Παιδείας και Αθλητισμού της Ζιμπάμπουε, Benson Dube, δήλωσε στο κινεζικό πρακτορείο ειδήσεων Xinhua ότι αυτή η είδηση είναι ψευδής και πιθανότατα είναι έργο των μέσων κοινωνικής δικτύωσης.
Όλα ξεκίνησαν όταν σε σάιτ της Νιγηρίας γράφτηκε ότι ο Μουγκάμπε δεν ήταν ευτυχής που η 31μελής αντιπροσωπεία αθλητών στο Ρίο απέτυχαν να πάρουν έστω ένα μετάλλιο και έδωσε εντολή στον αρχηγό της αστυνομίας Augustine Chihuri να τους συλλάβει όλους μόλις επέστρεψαν στο σπίτι τους.
«Ο πρόεδρος Ρόμπερτ Μουγκάμπε διέταξε να συλληφθεί ολόκληρη η αντιπροσωπεία της Ζιμπάμπουε γιατί δεν κέρδισαν κανένα μετάλλιο στο Ρίο» έγραψε το εν λόγω σάιτ.

Zιμπάμπουε: Συνέλαβαν τους αθλητές γιατί δεν έφεραν μετάλλια από το Ρίο –Η κυβέρνηση το αρνείται | iefimerida.gr 0


Η ίδια πηγή ανέφερε ότι ο Μουγκάμπε απαίτησε από τους αθλητές να επιστρέψουν τα χρήματα που χρησιμοποίησαν για να πληρώσουν το ταξίδι τους στο Ρίο.
Οι αθλητές της Ζιμπάμπουε είχαν κερδίσει χρυσό μετάλλιο το 1980 στο γυναικείο χόκεϊ, το 2004 κέρδισαν ασημένιο και χάλκινο μετάλλιο στους Ολυμπιακούς της Αθήνας και δύο μετάλλια το 2008 στους Ολυμπιακούς του Πεκίνου.

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ Ζιμπάμπουε σάλος αθλητές Ρίο
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ