Αυτά είναι τα προφίλ των αντιπάλων για Ολυμπιακό,ΠΑΟΚ, ΠΑΟ στο Europa League - iefimerida.gr

Αυτά είναι τα προφίλ των αντιπάλων για Ολυμπιακό,ΠΑΟΚ, ΠΑΟ στο Europa League

NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Ανάμεικτα συναισθήματα αφήνει στις τρεις ελληνικές ομάδες η κλήρωση των ομίλων του Europa League.

Χαμόγελα υπάρχουν στον Ολυμπιακό αφού οι ερυθρόλευκοι κληρώθηκαν σε έναν όμιλο, ο οποίος δεν «τρομάζει». Αντίθετα ο Παναθηναϊκός καλείται να αντιμετωπίσει τρεις αρκετά δυνατές ομάδες όπως είναι η Θέλτα, ο Αγιαξ και Σταντάρ Λιέγης ενώ ο ΠΑΟΚ έχει ουσιαστικά ως μοναδικό όνομα-φόβητρο την Φιορεντίνα αφού Σλόβαν Λίμπερετς και Καραμπάγκ είναι μέσα στις δυνατότητές του.

Αναλυτικά τα προφίλ των αντιπάλων

Για πρώτη φορά στην ιστορία του, ο Ολυμπιακός θα τεθεί αντιμέτωπος με τον ΑΠΟΕΛ. Στην Κυπριακή ομάδα μάλιστα αγωνίζεται με τη μορφή δανεισμού ο Γιαννιώτας, ο παίκτης ο οποίος έπαιξε καθοριστικό ρόλο στην πρόκριση επί της Ρόζενμποργκ στον 3ο προκριματικό γύρο του Champions League. Η κυπριακή ομάδα «υποβιβάστηκε» στο Europa League μετά τον αποκλεισμό από την Κοπεγχάγη στα πλέι-οφ της διοργάνωσης.Ολυμπιακός

Η Αστάνα έλαμψε πέρυσι στο Champions League. Διαθέτει πολύ δύσκολη έδρα ενώ είναι χαρακτηριστικό ότι πέρυσι δεν ηττήθηκε στο Καζακστάν ούτε από την Ατλέτικο Μαδρίτης αλλά ούτε από τις Μπενφίκα και Γαλατασαράι.

Όσο για την Γιουνγκ Μπόις, αποκλείστηκε με δύο βαριές ήττες από την Γκλάντμπαχ ενώ μεγάλο της αστέρι είναι στην επίθεση ο Γάλλος Οαρό.

ΠΑΟΚ
Ο ΠΑΟΚ θα τεθεί αντιμέτωπος με τις Φιορεντίνα, Σλόβαν Λίμπερετς και Καραμπάγκ στον 10ο όμιλο.

Η ιταλική ομάδα του Πάουλο Σόουζα, τερμάτισε πέρυσι στην 5η θέση της Serie A εξασφαλίζοντας μια θέση στην Ευρώπη. Στις τάξεις διαθέτει δυνατά ονόματα όπως ο Κάλινιτς και ο Τέγιο.

Η Σλόβαν Λίμπερετς απέκλεισε με δύο νίκες την ΑΕΚ Λάρνακας στα πλέι-οφ της διοργάνωσης. Πέρυσι τερμάτισε στην 3η θέση του πρωταθλήματος Τσεχίας ενώ ξεκίνησε φέτος τη διοργάνωση από τον 3ο προκριματικό γύρο όπου απέκλεισε την αυστριακή Αντμίρα. Τέλος, η Καραμπάγκ από το Καζακστάν, αποκλείστηκε στον 3ο προκριματικό γύρο του Champions League από την Πλζεν και πήρε την πρόκριση αφήνοντας εκτός διοργάνωσης την Γκέτεμποργκ, στα πλέι-οφ του Europa League.

Παναθηναϊκός
Μόνο εύκολη δεν μπορεί να χαρακτηριστεί η κλήρωση για τον Παναθηναϊκό. Η παρουσία του Αγιαξ, της Σταντάρ Λιέγης και της Θέλτα, στον όμιλο, αναμένεται να προκαλέσει αρκετές απώλειες βαθμών και η πρόκριση ίσως να κριθεί και στους 7 πόντους.

Ο Αγιαξ απέκλεσε τον ΠΑΟΚ στον 3ο προκριματικό γύρο του Champions League όμως στη συνέχεια αποκλείστηκε από την Ροστόφ, με βαριά ήττα μάλιστα στη Ρωσία.

Η Σταντάρ Λιέγης κατέκτησε πέρυσι το κύπελλο στο Βέλγιο, κερδίζοντας έτσι το εισιτήριο για τους ομίλους του Europa League. Εχει αντιμετωπίσει άλλες δύο φορές στο παρελθόν τον Παναθηναϊκό. Η πρώτη το 2010 στους «16» του Europa League όταν επικράτησε δύο φορές των πρασίνων (1-3,1-0) και τη σεζόν 2014-2015 όταν αποκλείστηκε από τον Παναθηναϊκό στα προκριματικά.

Οσο για τη Θέλτα, εντυπωσίασε πέρυσι με το επιθετικό ποδόσφαιρο που έπαιξε στην Ισπανία. Η μεγαλύτερη απώλειά της ήταν ο Νολίτο, ο οποίος πήρε μεταγραφή για την Μάντσεστερ Σίτι ενώ μεγαλύτερο όπλο της είναι ο επιθετικός Ιάγο Ασπας. Αδύναμο σημείο της, τα εκτός έδρας παιχνίδια της.

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ Europa League Ολυμπιακός ΠΑΟΚ Παναθηναϊκός
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ