Η συγκλονιστική φωτογραφία της καλόγριας από το σεισμό στην Ιταλία που κάνει το γύρο του κόσμου [εικόνα & βίντεο] - iefimerida.gr

Η συγκλονιστική φωτογραφία της καλόγριας από το σεισμό στην Ιταλία που κάνει το γύρο του κόσμου [εικόνα & βίντεο]

Φωτογραφία: Αnsa
NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Και ενώ η παγκόσμια κοινότητα, με αγωνία παρακολουθεί τις προσπάθειες των διασωστών προκειμένου να εντοπίσουν ίχνη ζωή στα χαλάσματα, στο φως έρχονται συγκλονιστικές ιστορίες ανθρώπων, μικρών και μεγάλων, που έχασαν τη ζωή τους στο φονικό σεισμό στην κεντρική Ιταλία και άλλων που κατάφεραν να επιζήσουν.

Μια από αυτές είναι και η Αδελφή Μαριάννα, μια Αλβανή μοναχή στο Αματρίτσε, η φωτογραφία της οποίας κάνει το γύρο του κόσμου. Σοκαρισμένη και τραυματισμένη, ώρες μετά το σεισμό κάθεται κάτω, στο δρόμο, πάνω σε μια κουβέρτα και προσπαθεί με το κινητό που κρατά στα χέρια της να βρει τρόπο επικοινωνίας.

Η συγκλονιστική φωτογραφία της καλόγριας από το σεισμό στην Ιταλία που κάνει το γύρο του κόσμου [εικόνα & βίντεο] | iefimerida.gr 0

Φωτογραφία: Αnsa

Η Αδελφή Μαριάννα, όπως αναφέρουν ιταλικά μέσα ενημέρωσης κρύφτηκε κάτω από το κρεβάτι της κατά τη διάρκεια του σεισμού, μια απόφαση που, όπως φαίνεται, της έσωσε τη ζωή.

Τρεις καλόγριες από το ίδιο μοναστήρι σκοτώθηκαν στην προσπάθεια τους να διαφύγουν και να γλιτώσουν, ενώ άλλες δύο κατάφεραν να σωθούν κρατώντας η μια το χέρι της άλλης.

Επρεπε να πω «αντίο»

Η καλόγρια ονομάζεται Μαριάνα Λέσι και είναι 35 ετών. Μιλώνταςστο Ασσοσιέιτεντ Πρές, αποκαλύπτει τις τραγικές στιγμές που βίωσε. Οπως εξιστόρησε, όταν χτύπησε ο σεισμός κοιμόταν. Οι τοίχοι του μοναστηριού κατέρρευσαν και εκείνη χτύπησε στο κεφάλι και αλλού. Οταν διαπίστωσε ότι ήταν παγιδευμένη, έχασε τις ελπίδες της.

Αρχικά είχε γράψει μήνυμα για την οικογένεια και στους φίλους της στην Αλβανία για να τους αποχαιρετήσει. «Τους έγραψα αντίο για πάντα» είπε. Αλλά φοβήθηκε ότι θα καταρρεύσει ο πατέρας της. Οπως φάνηκε από την εξέλιξη, δεν ήταν η στιγμή της να αφήσει τον μάταιο τούτο κόσμο.

Δεν πέρασαν λίγα λεπτά, όταν εμφανίστηκε ένας νεαρός που την απεγκλώβισε και την έσωσε. Τότε, παρά την αιμορραγία της στο κεφάλι, έγραψε ένα νέο μήνυμα, ότι είναι καλά και ζωντανή.

Την στιγμή απαθανάτισε φωτογράφος από το ιταλικό πρακτορείο ειδήσεων Ansa και έκανε το γύρο του κόσμου.

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ αματριτσε μοναχή αδελφή Σεισμός Ιταλία
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ