Οριστικό: Αλλάζει το Champions League - Ευνοούνται οι ισχυροί - iefimerida.gr

Οριστικό: Αλλάζει το Champions League - Ευνοούνται οι ισχυροί

NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Είναι πλέον οριστικό. Το Champions League αλλάζει από τη σεζόν 2018-2019 και για τουλάχιστον μια τριετία θα διεξάγεται με τη νέα μορφή που αποφάσισε η UEFA.

Το πλάνο είχε αποκαλύψει πρώτη η Gazzetta dello Sport και λίγες ώρες μετά την κλήρωση των ομίλων του Champions League, η UEFA πήρε και επίσημα θέση. Οι τέσσερις πρώτες χώρες της κατάταξης θα βάζουν τέσσερις ομάδες απευθείας στους ομίλους της διοργάνωσης, κάτι που σημαίνει πως Αγγλία, Ισπανία, Γερμανία και Ιταλία (αν δεν αλλάξει κάτι δραματικά έως το 2018) θα έχουν τις μισές ομάδες της διοργάνωσης στους ομίλους.

Από εκεί και πέρα, αποφασίστηκε ο κάτοχος του Europa League να μπαίνει και αυτός απευθείας στους ομίλους, ενώ οι χώρες από την 5η έως την 7η θέση θα έχουν δύο ομάδες στα γκρουπ.

Αν και δεν ανακοινώθηκε πόσα εισιτήρια θα μένουν ελεύθερα, είναι σχεδόν βέβαιο πως μόλις τέσσερις ομάδες θα έχουν τη δυνατότητα να πάρουν εισιτήριο για τους ομίλους, οι οποίες θα προέρχονται από τις χώρες που θα καταλαμβάνουν από τη 12η θέση και κάτω.

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ Champions League αλλαγή ομάδες
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ