O Nικολά Σαρκοζί θέλει να απαγορεύσει το μπουρκίνι σε όλη τη Γαλλία - iefimerida.gr

O Nικολά Σαρκοζί θέλει να απαγορεύσει το μπουρκίνι σε όλη τη Γαλλία

Φωτογραφία: ΑΠΕ-ΜΠΕ/ΕΡΑ/ETIENNE LAURENT
NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Την ώρα που η σοσιαλιστική κυβέρνηση του Φρανσουά Ολάντ δείχνει διχασμένη για την απαγόρευση του μπουρκίνι (ολόσωμο μουσουλμανικό μαγιό) σε ορισμένες παραλιακές πόλεις, ο Νικολά Σαρκοζί έχει άλλη άποψη.


Κατά τη διάρκεια περιοδείας του στην κεντρική Γαλλία, ο πρώην πρόεδρος της Γαλλίας βρήκε ευκαιρία να ξεκαθαρίσει τη θέση του και δήλωσε ότι θα ζητήσει την απαγόρευση του μουσουλμανικού μαγιό σε όλη τη χώρα.
«Το μπουρκίνι είναι μια πολιτική πράξη, είναι μια πρόκληση, Αρνούμαι το μπουρκίνι στις γαλλικές παραλίες, αρνούμαι το μπουρκίνι στις γαλλικές πισίνες. Στηρίζω ανεπιφύλακτα τους δημάρχους της δεξιάς και της αριστεράς οι οποίοι για να διατηρήσουν την ασφάλεια το απαγόρευσαν. Ζητάω να υπάρξει νόμος που θα το απαγορεύει σε ολόκληρο το γαλλικό έδαφος. Δεν μπορούμε να αφήσουμε τους δημάρχους μόνους τους απέναντι σε μια τέτοια πρόκληση», δήλωσε.

O Nικολά Σαρκοζί θέλει να απαγορεύσει το μπουρκίνι σε όλη τη Γαλλία | iefimerida.gr 0
O Nικολά Σαρκοζί θέλει να απαγορεύσει το μπουρκίνι σε όλη τη Γαλλία | iefimerida.gr 1
Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ Σαρκοζί μπουρκίνι απαγόρευση
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ