Διαμαρτυρήθηκαν για την απαγόρευση του μπουρκίνι με beach πάρτι [εικόνες & βίντεο] - iefimerida.gr

Διαμαρτυρήθηκαν για την απαγόρευση του μπουρκίνι με beach πάρτι [εικόνες & βίντεο]

Φωτογραφία: Twitter @houseoflabrys
NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Η απαγόρευση του μπουρκίνι στη Γαλλία έχει προκαλέσει αντιδράσεις, με γυναίκες απ' όλο τον κόσμο, μουσουλμάνες και μη, να εκφράζουν τη δυσαρέσκειά τους για το μέτρο.

Με στόχο να διαμαρτυρηθούν κατά της απαγόρευσης, τουλάχιστον 35 γυναίκες οργάνωσαν beach πάρτι έξω από τη γαλλική πρεσβεία στο Λονδίνο.

Αλλες φορώντας μπουρκίνι και άλλες μπικίνι, κάθισαν στην άμμου, που είχαν ρίξει στον δρόμο και έπαιζαν με μπάλες. Στα πλακάτ, που κρατούσαν, γράφονταν συνθήματα όπως «η ισλαμοφοβία δεν είναι ελευθερία» και «αφήστε τις να φοράνε ό,τι θέλουν».

#WearWhatYouWant protest in London best for kids and setting the bar high for the aesthetics of all future protests. pic.twitter.com/sKz9RLu1pi

Η κινητοποίηση αυτή διοργανώθηκε από δύο φίλες μετά τη δημοσίευση μια φωτογραφίας όπου απεικονίζονται ένοπλοι Γάλλοι αστυνομικοί οι οποίοι, όπως φαίνεται, λένε σε μια γυναίκα, η οποία κάθεται σε μια παραλία, να βγάλει το πάνω μέρος του μπουρκίνι της.

«Δεν είναι ποτέ σωστό να λες σε μια γυναίκα τι μπορεί να φοράει ή να βγάζει τα ρούχα της. Αυτό δεν αρμόζει σε έναν άνδρα να το λέει» είπε η Ίντια Τόρογκουντ, μία διοργανώτρια, όπως σημειώνει το ΑΠΕ-ΜΠΕ.

«Θέλαμε να επιδείξουμε αλληλεγγύη προς τις μουσουλμάνες γυναίκες στη Γαλλία και να απευθύνουμε έκκληση για την άρση της απαγόρευσης» πρόσθεσε.

Σήμερα συνεδριάζει το Συμβούλιο του Κράτους στη Γαλλία, το ανώτερο διοικητικό δικαστήριο, προκειμένου να εξετάσει την προσφυγή κατά του μέτρου της απαγόρευσης του μπουρκίνι σε μια πόλη στη νότια Γαλλία.

#WearWhatYouWant pic.twitter.com/ybdh8AWWro

There's actual sand outside the Frenchembassy. Unfortunately for me, didn't bring my burkini today. #wearwhatyouwant pic.twitter.com/k7vuA4aA4D

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ διαμαρτυρία beach πάρτι μπουρκίνι
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ