Εικόνες Αποκάλυψης στην Ιταλία: 250 νεκροί, ψάχνουν στα συντρίμμια για επιζώντες [εικόνες & βίντεο] - iefimerida.gr

Εικόνες Αποκάλυψης στην Ιταλία: 250 νεκροί, ψάχνουν στα συντρίμμια για επιζώντες [εικόνες & βίντεο]

NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Δίχως τέλος είναι η τραγωδία στην Ιταλία. Ο νεώτερος απολογισμός του φονικού σεισμού θέλει τους νεκρούς να φθάνουν τους 250 και τους τραυματίες στους 400.

Υψηλόβαθμος αξιωματούχος του τμήματος Πολιτικής Προστασίας στη Ρώμη, ανέφερε ότι 190 άνθρωποι σκοτώθηκαν στην επαρχία Ριέτι και 57 στην επαρχία Άσκολι Πιτσένο.

Στα νοσοκομεία της περιοχής επικρατεί το αδιαχώρητο, οι τραυματίες στοιβάζονται σε φορεία στους διαδρόμους, ακόμη κι έξω από τα κτίριο. Αλλοι τραυματίες μεταφέρονται στην πρωτεύουσα της επαρχίας, το Ριέτι, ενώ οι ήδη νοσηλευόμενοι ασθενείς διακομίζονται σε άλλα νοσοκομεία.

Την ίδια ώρα άγνωστος είναι ο αριθμός των αγνοουμένων, κάτι που δημιουργεί φόβους ότι ο τελικός απολογισμός θα είναι ακόμη πιο βαρύς.

Εικόνες Αποκάλυψης στην Ιταλία: 250 νεκροί, ψάχνουν στα συντρίμμια για επιζώντες [εικόνες & βίντεο] | iefimerida.gr 0

Εδώ και 34 ώρες τα σωστικά συνεργεία και εθελοντές, αδιάκοπα, ψάχνουν στα συντρίμμια για επιζώντες, με τις ελπίδες, όμως, όσο περνούν οι ώρες να εξανεμίζονται. Στο χωριό Αρκουάτα, πολίτες έσκαβαν με γυμνά χέρια, στην προσπάθεια να βοηθήσουν τα μέλη των σωστικών συνεργείων να απεγκλωβίσουν έναν κάτοικο από τα συντρίμμια.Στις περισσότερες τοποθεσίες που χτύπησε ο Εγκέλαδος, και ιδίως στην Αματρίτσε και στο Ακούμουλι, οι διασώστες συνέχιζαν τις προσπάθειες εντοπισμού επιζώντων όλη τη νύχτα, παρά το σκοτάδι, με την βοήθεια μεγάλων φακών και γεννητριών ηλεκτρικού ρεύματος.

Μόνον σε ότι αφορά το σώμα της Πυροσβεστικής, πάνω από 800 μέλη της βρίσκονται στις πληγείσες περιοχές.

Εικόνες Αποκάλυψης στην Ιταλία: 250 νεκροί, ψάχνουν στα συντρίμμια για επιζώντες [εικόνες & βίντεο] | iefimerida.gr 1

Ισοπεδώθηκαν χωριά

Το κύριο χαρακτηριστικό του φονικού σεισμού των 6,2 Ρίχτερ που χτύπησε χθες τα ξημερώματα την κεντρική Ιταλία, πέρα από τους εκατοντάδες νεκρούς, είναι ότι... εξαφάνισε χωριά από το χάρτη.

Χαρακτηριστικές της καταστροφής που σημειώθηκε είναι οι φωτογραφίες που δείχνουν το πριν και το μετά χωριών που χτυπήθηκαν από τον Εγκέλαδο:

Στην πόλη Αματρίτσε έχουν σημειωθεί οι σημαντικότερες ζημιές, καθώς η κύρια οδός της πόλης έχει ισοπεδωθεί κυρίως. Εντατικές προσπάθειες καταβάλλονται για να διασωθούν άνθρωποι εγκλωβισμένοι κάτω από ερείπια ύψους τουλάχιστον 10 μ., σύμφωνα με το πρακτορείο ANSA και τα άλλα μέσα ενημέρωσης. Με σπασμένη τη φωνή, ο δήμαρχος της πόλης Σέρτζο Πιρότσι τονίζει: "είναι ένα δράμα. Το μισό χωριό εξαφανίσθηκε, οι δίοδοι πρόσβασης σ' αυτό είναι αποκλεισμένες".

Οι εικόνες από το πριν και το μετά των χωριών που επλήγησαν από το φονικό σεισμό είναι πράγματι σοκαριστικό:

Θύματα του Εγκέλαδου μικρά παιδιά

Όπως αναφέρει η η ιταλική εφημερίδα, Corriere della Sera, μεταξύ των θυμάτων του σεισμού βρίσκονται πολλά παιδιά. Μικρότερο θύμα του καταστροφικού σεισμού στο Αματρίτσε, ένα κοριτσάκι μόλις 8 μηνών, το παιχνίδι του οποίου βρέθηκε στα συντρίμμια.

Στους διασωθέντες περιλαμβάνονται δύο αδελφάκια 4 και 6 ετών ο Σαμουέλε και ο Λεόνε, που κατάφεραν να σωθούν χάρη στη γιαγιά τους που τα έβαλε κάτω από το κρεβάτι μόλις η γη άρχισε να τρέμει.

Στο χωριό Αματρίτσε, όμως, σχεδόν την ίδια ώρα ένα αγοράκι έντεκα ετών, το οποίο νωρίτερα είχε καλέσει σε βοήθεια τους άνδρες της Πολιτικής Προστασίας, ανασύρθηκε νεκρό.

Το γύρο του κόσμου κάνει και το βίντεο με τη διάσωση ενός μικρού κοριτσιού:

Ολόκληρη οικογένεια θάφτηκε στα ερείπια

Μια τετραμελής οικογένεια, πατέρας, μητέρα και δύο αγόρια 9 χρονών και μόλις 8 μηνών, θάφτηκαν όταν το σπίτι τους στο Accumoli κατέρρευσε, το Reuters αναφέρει. Οταν οι διασώστες μετέφεραν το μικρό βρέφος, καλύπτοντάς το με μια κουβέρτα, η γιαγιά τους δεν άντεξε και τα έβαλε με τον Θεό. «Τους πήρε όλους με τη μία» φώναζε μέσα στον ανείπωτο πόνο της.

Εντωμεταξύ, χιλιάδες άνθρωποι έμειναν άστεγοι. Ηδη από χθες το βράδυ άρχισαν να στήνονται οι πρώτες σκηνές για να τους φιλοξενήσουν.

Εικόνες Αποκάλυψης στην Ιταλία: 250 νεκροί, ψάχνουν στα συντρίμμια για επιζώντες [εικόνες & βίντεο] | iefimerida.gr 10
Εικόνες Αποκάλυψης στην Ιταλία: 250 νεκροί, ψάχνουν στα συντρίμμια για επιζώντες [εικόνες & βίντεο] | iefimerida.gr 11
Εικόνες Αποκάλυψης στην Ιταλία: 250 νεκροί, ψάχνουν στα συντρίμμια για επιζώντες [εικόνες & βίντεο] | iefimerida.gr 12

Bίντεο με το επίκεντρο του σεισμού:


Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ