Παπαγγελόπουλος: Η Κομισιόν ζητά να παρέμβουμε στη Δικαιοσύνη υπέρ του Γεωργίου - iefimerida.gr

Παπαγγελόπουλος: Η Κομισιόν ζητά να παρέμβουμε στη Δικαιοσύνη υπέρ του Γεωργίου

NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Την αντίδραση του αναπληρωτή υπουργού Δικαιοσύνης, Δημήτρη Παπαγγελόπουλου προκάλεσε η επιστολή της Κομισιόν στον υπουργό Οικονομικών για την υπόθεση της ΕΛΣΤΑΤ.

Ο κ Παπαγγελόπουλος με δήλωσή του κάνει λόγο για παραβίαση του Συντάγματος της Ελλάδας αλλά και του Ευρωπαϊκού θεσμικού κεκτημένου και υποστήριζει ότι οι ευρωπαίοι αξιωματούχοι ζητούν στην πραγματικότητα να παρέμβει η ελληνική κυβέρνηση στη Δικαιοσύνη υπέρ του πρώην προέδρου της ΕΛΣΤΑΤ, Ανδρέα Γεωργίου.

Η δήλωση
Η επιστολή των κ.κ. Ντομπρόβσκις, Μοσκοβισί και Τίσεν παραβιάζει ευθέως, όχι μόνο το Σύνταγμα της Ελλάδος αλλά και το Ευρωπαϊκό θεσμικό κεκτημένο. Οι τρείς Ευρωπαίοι αξιωματούχοι ουσιαστικά ζητούν από τη Ελληνική Κυβέρνηση να παρέμβει στην ανεξάρτητη Ελληνική Δικαιοσύνη υπέρ του κ. Γεωργίου, ο οποίος ερευνάται για τυχόν τέλεση αξιόποινων πράξεων.

Η Μαριάνε Τίσεν

Στο μεταξύ η επίτροπος Μαριάνε Τίσεν- στην αρμοδιότητα της οποίας είναι η Eurostat- με σημερινή συνέντευξή της στην εφημερίδα τα Νέα, στέλνει μήνυμα στην Αθήνα να γίνει σεβαστή η ανεξαρτησία της ΕΛΣΤΑΤ δηλώνοντας ότι το ευρύτερο θέμα θα αποτελέσει αντικείμενο της δεύτερης αξιολόγησης του ελληνικού προγράμματος, και έχει ήδη μπει και στην ατζέντα του Eurogroup της 9ης Σεπτεμβρίου.

Εκφράζει επίσης «έντονη ανησυχία για δηλώσεις που αμφισβητούν την εγκυρότητα των στοιχείων πάνω στα οποία βασίζεται το Πρόγραμμα Σταθερότητας της Ελλάδα».

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ