Ρέππας: «Γνωστή η έκθεση του ΟΟΣΑ εδώ και δύο μήνες» - iefimerida.gr

Ρέππας: «Γνωστή η έκθεση του ΟΟΣΑ εδώ και δύο μήνες»

Δημήτρης Ρέππας
NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Γνωστή εδώ και δύο μήνες είναι στην ελληνική πολιτεία, η έκθεση του ΟΟΣΑ για την ελληνική γραφειοκρατία, σύμφωνα με ανακοίνωση που εξέδωσε το υπουργείο Διοικητικής Μεταρρύθμισης και Ηλεκτρονικής Διακυβέρνησης, το οποίο υποστηρίζει πως στην έκθεση αυτήν βασίζονται οι προωθούμενες μεταρρυθμίσεις.

Το ίδιο το Δημόσιο παρήγγειλε την έκθεση σύμφωνα με το υπουργείο, και θα χρησιμοποιηθεί προκειμένου να προχωρήσουν συγκεκριμένες μεταρρυθμίσεις και αναδιαρθρώσεις.

Όπως χαρακτηριστικά λέει η ανακοίνωση, «Αυτή η έκθεση είναι γνωστή εδώ και δύο μήνες, όπως άλλωστε αποδεικνύεται και από δημοσιεύματα του Τύπου. Έχει παραγγελθεί από την Ελληνική κυβέρνηση. Με βάση αυτήν προχωρούμε στην μεγάλη μεταρρύθμιση για το Επιτελικό Κράτος. Ετοιμαζόμαστε να παρουσιάσουμε σχετικό νομοσχέδιο στην Βουλή, όπως εξήγγειλε ο Υπουργός Διοικητικής Μεταρρύθμισης και Ηλεκτρονικής Διακυβέρνησης Δημήτρης Ρέππας».

«Αυτό που συνιστά τομή είναι το γεγονός πως το Δημόσιο μπαίνει πλέον σε διαδικασίες αναδιάρθρωσης και αξιολόγησης» προσθέτει η ανακοίνωση, και συνεχίζει, «Στην έκθεση του ΟΟΣΑ, αναφέρθηκε ο Υπουργός στις ομιλίες του στην Ολομέλεια του Κοινοβουλίου τόσο κατά τη συζήτηση των προγραμματικών δηλώσεων της Κυβέρνησης, όσο και του Προϋπολογισμού του 2012. Άλλωστε, σε αυτό το πνεύμα κινούνται και οι ρυθμίσεις που περιλαμβάνονται στο λεγόμενο πολυνομοσχέδιο για την αναδιοργάνωση των δομών και την αναδιάταξη του προσωπικού στο Δημόσιο. Είναι γνωστό λοιπόν το πρόβλημα».

Τέλος καταλήγει «Το πρόσφατο παράδειγμα του νόμου για την εφεδρεία και το δείκτη αποτελεσματικότητας των αρμόδιων Υπουργείων και Φορέων που πρέπει να εφαρμόσουν αυτή την πολιτική κάθε ένας στον τομέα του, φανερώνει τα προβλήματα λειτουργίας της Δημόσιας Διοίκησης. Ασφαλώς, τελικό συμπέρασμα θα εξαχθεί με την ολοκλήρωση αυτής της διαδικασίας. Πάντως, πέραν όλων των άλλων, αυτό που συνιστά τομή είναι το γεγονός πως το Δημόσιο μπαίνει πλέον σε διαδικασίες αναδιάρθρωσης και αξιολόγησης».

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ