Τραγωδία στην Ιταλία μετά τον σεισμό - Ακούγονται φωνές κάτω από τα ερείπια - iefimerida.gr

Τραγωδία στην Ιταλία μετά τον σεισμό - Ακούγονται φωνές κάτω από τα ερείπια

NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Συγκλονιστικές είναι οι ιστορίες που βλέπουν το φως της δημοσιότητας, μετά το φονικό σεισμό στην κεντρική Ιταλία που άφησε πίσω του δεκάδες νεκρούς και εκατοντάδες τραυματίες.

Όπως αναφέρει το Reuters, δύο μικρά αγόρια 8 και 9 ετών, θάφτηκαν κάτω από τα ερείπια όταν το σπίτι τους κατέρρευσε. Ένας από τους διασώστες μετέφερε το άψυχο σώμα τους ενός παιδιού και το σκέπασε με μια κουβέρτα, τη στιγμή που η γιαγιά του κατηγορούσε το Θεό για το κακό που συνέβη.

Γροθιά στο στομάχι είναι οι μαρτυρίες κατοίκων των περιοχών που επλήγησαν από το σεισμό, οι οποίοι ανέφεραν ότι άρχισαν να σκάβουν με γυμνά χέρια μέσα στα ερείπια όταν άκουσαν τις φωνές και τα κλάματα όσων είχαν εγκλωβιστεί.

Το χωριό Αματρίτσε είναι κομμένο στα δύο, με εκσκαφείς που προσπαθούν να μετακινήσουν τα ερείπια σε σημεία που δεν υπάρχει κίνδυνος να χαθούν ανθρώπινες ζωές.

Μεταξύ των κτιρίων που κατέρρευσαν ήταν και το νοσοκομείο της πόλης, της οποίας ο δήμαρχος Σέρτζιο Πιρότζι δήλωσε στο RAI: «Ο στόχος είναι να σώσουμε όσες περισσότερες ζωές μπορούμε. Ακούγονται φωνές κάτω από τα ερείπια, πρέπει να σώσουμε τους ανθρώπους».




Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ