Εγκρίθηκε το σχέδιο διάσωσης του Μαρινόπουλου από την Alpha Bank - iefimerida.gr

Εγκρίθηκε το σχέδιο διάσωσης του Μαρινόπουλου από την Alpha Bank

NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Ανοίγει ο δρόμος για τη διάσωση της αλυσίδας Μαρινόπουλος μετά την έγκριση από την Alpha Bank για τη χορήγηση κοινοπρακτικού δανείου 360 εκατ. ευρώ στην Σκλαβενίτης.

Το σχέδιο διάσωσης της Μαρινόπουλος προβλέπει την χορήγηση δανείου 360 εκατ με επιτόκιο 1,5%, με τις τράπεζες να έχουν option για την απόκτηση του 25% της νέας εταιρείας, ενώ η Σκλαβενίτης θα μετέχει με ποσοστό 75%.

Η Σκλαβενίτης από την πλευρά της θα εισφέρει τα 125 εκατ. ευρώ στο νέο σχήμα, ενώ το σύνολο των αντληθέντων κεφαλαίων θα δοθεί για την αποπληρωμή μέρους των υποχρεώσεων και για ενίσχυση του κεφαλαίου κίνησης. Επίσης το σχέδιο διάσωσης προβλέπει την διαγραφή οφειλών προς προμηθευτές της Μαρινόπουλος σε ποσοστό έως και 50%.

Εκτός από την Alpha Bank θετικές στην χρηματοδότηση του νέου σχήματος που θα αναλάβει την αλυσίδα σουπερμάρκετ εμφανίζονται και οι άλλες τράπεζες Εθνική, Πειραιώς και Eurobank οι οποίες αναμένεται να συνεδριάσουν μέσα στα επόμενα 24ωρα για το θέμα αυτό.

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ Alpha Bank Μαρινόπουλος σχέδιο διάσωσης
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ