Η πόλη Αματρίτσε από ψηλά -Δεν έμεινε τίποτα όρθιο [εικόνες] - iefimerida.gr

Η πόλη Αματρίτσε από ψηλά -Δεν έμεινε τίποτα όρθιο [εικόνες]

NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Βαρύς ο απολογισμός μετά τον νέο φονικό σεισμό που σημειώθηκε τα ξημερώματα της Τετάρτης στην Ιταλία.

Η πόλη Αματρίτσε που βρισκόταν στο επίκεντρο της σεισμικής δόνησης δείχνει να έχει κυριολεκτικά ισοπεδωθεί, όπως φαίνεται στη φωτογραφία που ελήφθη από ψηλά.

Η πόλη Αματρίτσε από ψηλά -Δεν έμεινε τίποτα όρθιο [εικόνες] | iefimerida.gr 0

Αυτή τη στιγμή είναι δύσκολο ακόμη και στους διασώστες να φθάσουν σε ορισμένα σημεία της πόλης Αματρίτσε. Τα ελικόπτερα δεν μπορούν να προσγειωθούν ενώ οι δημοσιογράφοι που θέλουν να πλησιάσουν αναφέρουν ότι αναγκάζονται να πάνε στο σημείο με τα πόδια και συναντούν ανθρώπους που κλαίνε, σύμφωνα με την Le Figaro.

Αλλά και ο δήμαρχος της γειτονικής πόλης Ακούμολι, η οποία βρίσκεται πολύ κοντά στο επίκεντρο του σεισμού, αναφέρει ότι η κατάσταση είναι δραματική. "Τώρα που έχει φως, βλέπουμε ότι η κατάσταση είναι πιο τρομακτική από αυτό που νομίζαμε. Τα κτίρια έχουν καταρρεύσει, οι άνθρωποι είναι παγιδευμένοι στα ερείπια και δεν δίνουν κανένα σήμα ζωής", δήλωσε.

Ο σεισμός έγινε αισθητός και στη Ρώμη, η οποία βρίσκεται 170 χλμ μακριά από το επίκεντρο. Ισχυρές δονήσεις ξύπνησαν τους κατοίκους της πρωτεύουσας. Τα κτίρια ταρακουνήθηκαν και ο τρόμος εξαπλώθηκε σε μεγάλο μέρος του πληθυσμού του κέντρου της Ιταλίας.

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ Ιταλία Σεισμός
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ