Ιαπωνία-Κίνα-Νότια Κορέα: Συμφωνία για κοινή στάση έναντι των προκλήσεων της Βόρειας Κορέας - iefimerida.gr

Ιαπωνία-Κίνα-Νότια Κορέα: Συμφωνία για κοινή στάση έναντι των προκλήσεων της Βόρειας Κορέας

Φωτογραφία: Reuters
NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Η Ιαπωνία, η Κίνα και η Νότια Κορέα συμφώνησαν στην υιοθέτηση κοινής στάσης προκειμένου να παροτρύνουν τη Βόρεια Κορέα, ώστε να μην υιοθετεί προκλητική συμπεριφορά.

Όλα αυτά αποφασίστηκαν μετά την τελευταία δοκιμαστική εκτόξευση βαλλιστικού πυραύλου από υποβρύχιο της Β. Κορέας. Ο πύραυλος αυτός είχε τροχιά βολής με κατεύθυνση την Ιαπωνία, ενώ η δοκιμαστική εκτόξευση πραγματοποιήθηκε νωρίς σήμερα το πρωί.

“Έχουμε επιβεβαιώσει ότι θα προσπαθήσουμε να πείσουμε τη Βόρεια Κορέα να επιδείξει αυτοσυγκράτηση από προκλητικές ενέργειες, αλλά και να συμμορφωθεί με τις αποφάσεις του Συμβουλίου Ασφαλείας του ΟΗΕ,” δήλωσε ο υπουργός Εξωτερικών της Ιαπωνίας, Φούμιο Κισίντα.

Της δήλωσης αυτής προηγήθηκε τριμερής συνάντηση των υπουργών Εξωτερικών των τριών χωρών.

Ένα υποβρύχιο της Βόρειας Κορέας προχώρησε σήμερα σε εκτόξευση βαλλιστικού πυραύλου, με πορεία τροχιάς προς την Ιαπωνία. Ο πύραυλος αυτός, πραγματοποίησε πτήση 500 χλμ., προς την κατεύθυνση της Ιαπωνίας, ενώ η εξέλιξη αυτή, θεωρείται ότι είναι δηλωτική της τεχνολογικής αναβάθμισης που έχει επιτευχθεί στο πρόγραμμα ανάπτυξης του βαλλιστικού πυραυλικού οπλοστασίου της Βόρειας Κορέας.

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ Β. Κορέα Κίνα Ιαπωνία Ν. Κορέα
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ