Μέρκελ: Καλό το αποτέλεσμα της Συνόδου - Προχωράμε μπροστά - iefimerida.gr

Μέρκελ: Καλό το αποτέλεσμα της Συνόδου - Προχωράμε μπροστά

NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Για «καλό αποτέλεσμα» που θα επιτρέψει στο ευρώ να ανακτήσει την αξιοπιστία του μίλησε η Άνγκελα Μέρκελ σήμερα το πρωί σχετικά με τις αποφάσεις που ελήφθησαν στη Σύνοδο Κορυφής των χωρών της Ε.Ε. στις Βρυξέλλες.

«Καταλήξαμε μετά από μακρές διαπραγματεύσεις σε ένα καλό αποτέλεσμα» είπε χαρακτηριστικά στους δημοσιογράφους η καγκελάριος της Γερμανίας τονίζοντας ότι «θα οικοδομήσουμε μια δημοσιονομική ένωση για το ευρώ, που θα είναι ταυτόχρονα και μια ένωση σταθερότητας».

Η Άνγκελα Μέρκελ προσπέρασε την διαφωνία της Βρετανίας και της Ουγγαρίας για το νέο σχέδιο σωτηρίας που βασίστηκε στις προτάσεις της ίδιας και του Νικολά Σαρκοζί, και περιορίστηκε να μιλήσει για την αξιοπιστία των 17 χωρών της ευρωζώνης δείχνοντας ότι ο γαλλογερμανικός άξονας είναι αποφασισμένος να προχωρήσει σε συμφωνία των 17 χωρών του ευρώ και όσων συμφωνούν:

«Ανέκαθεν έλεγα ότι χρειαζόταν οι 17 χώρες της ευρωζώνης να ανακτήσουν την αξιοπιστία τους και πιστεύω ότι με τις σημερινές αποφάσεις το ευρώ μπορεί και θα καταφέρει να την ανακτήσει» είπε η κ. Μέρκελ.

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ