Οριστικά εκτός Παραολυμπιακών Αγώνων η Ρωσία με απόφαση του CAS - iefimerida.gr

Οριστικά εκτός Παραολυμπιακών Αγώνων η Ρωσία με απόφαση του CAS

NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Το CAS απέρριψε την προσφυγή της Ρωσίας κατά της απόφασης της Διεθνούς Παραολυμπιακής Επιτροπής και έτσι οι αθλητές της Ρωσίας δεν θα ταξιδέψουν στην Βραζιλία.

«Η απόφαση της ΔΠΕ δεν παραβιάζει κανέναν δικονομικό κανόνα. Είναι μία απόφαση σύμφωνη με τους κανόνες της ΔΠΕ και ανάλογη των περιστάσεων», ανέφερε στην ανακοίνωση του το CAS ενώ την ίδια ώρα ο πρόεδρος της Διεθνούς Παραολυμπιακής Επιτροπής Σερ Φίλιπ Κρέιβεν έκανε λόγο για ημέρα δικαίωσης και θλίψη.

«Δικαίωση γιατί επικυρώθηκε η ομόφωνη απόφαση της ΔΠΕ και μας βοηθάει έτσι στην προσπάθεια μας να εξασφαλίσουμε καθαρούς Αγώνες και συνθήκες δίκαιου ανταγωνισμού για όλους τους αθλητές. Δεν είναι όμως μέρα πανηγυρισμών γιατί μένουν εκτός Αγώνων σπουδαίοι Ρώσοι αθλητές. Ελπίζουμε όμως ότι αυτή η απόφαση θα δράσει σαν καταλύτης και θα αλλάξει τις συνθήκες που επικρατούν στην Ρωσία.

Υπενθυμίζεται ότι η Διεθνής Παραολυμπιακή Επιτροπή (IPC) ανακοίνωσε στις 7 Αυγούστου τον αποκλεισμό της Ρωσίας από τους Παραολυμπιακούς, μετά την δημοσιοποίηση της έκθεσης του Ρίτσαρντ ΜακΛάρεν, η οποία αποκάλυψε στοιχεία για εκτεταμένο πρόγραμμα ντόπινγκ με κρατική χορηγία, με αποτέλεσμα τουλάχιστον 250 Ρώσοι αθλητές να χάσουν τους Αγώνες του Σεπτεμβρίου.

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ