Θεσσαλονίκη: Ξεκινάει η Βαλκανική Πλατεία -Φεστιβάλ με όραμα τη συνεργασία των λαών της χερσονήσου - iefimerida.gr

Θεσσαλονίκη: Ξεκινάει η Βαλκανική Πλατεία -Φεστιβάλ με όραμα τη συνεργασία των λαών της χερσονήσου

φωτογραφία: pixabay.com
NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

H Βαλκανική Πλατεία είναι ένας πολιτιστικός θεσμός γεμάτος μουσική, λογοτεχνία, εικαστικά, παράδοση και πραγματοποιείται τέλος καλοκαιριού στη Θεσσαλονίκη.

Η αυλαία της ανοίγει από τη Δευτέρα 29 Αυγούστου, στο Δήμο Νεάπολης-Συκεών, με στόχο να ενώσει τους λαούς της Βαλκανικής χερσονήσου, προάγοντας τις έννοιες της φιλίας και της συνεργασίας.

Θεσσαλονίκη: Ξεκινάει η Βαλκανική Πλατεία -Φεστιβάλ με όραμα τη συνεργασία των λαών της χερσονήσου  | iefimerida.gr 0

Η αυλαία της Βαλκανικής Πλατείας θα ανοίξει με μουσικοχορευτικά συγκροτήματα.
Χορευτές και μουσικοί θα περιδιαβούν στις γειτονιές της Νεάπολης και θα συναντηθούν στην Πλατεία Ειρήνης, ενώ την επομένη μέρα,

Τραγούδι
Τρίτη 30 Αυγούστου, στις 9 το βράδυ, θα ακολουθήσει η συναυλία του Γιώργου Νταλάρα στα Συμμαχικά Κοιμητήρια (με ελεύθερη είσοδο για το κοινό).
Στις φετινές εκδηλώσεις, που θα ολοκληρωθούν στις 4 Σεπτεμβρίου, περιλαμβάνονται επίσης συναυλίες με τον Πάνο Μουζουράκη (31/8), τον Κώστα Μακεδόνα (1/9) και την Αλκηστις Πρωτοψάλτη (2/9).

Για παιδιά
Τις καλύτερες εντυπώσεις στους μικρούς επισκέπτες αναμένεται να αφήσει η παιδική Βαλκανική Πλατεία καθώς -μεταξύ άλλων- έχουν προγραμματιστεί μουσικά παραμύθια, παραστάσεις καραγκιόζη, κουκλοθέατρο και σύγχρονο τσίρκο.

Θεσσαλονίκη: Ξεκινάει η Βαλκανική Πλατεία -Φεστιβάλ με όραμα τη συνεργασία των λαών της χερσονήσου  | iefimerida.gr 1

«Πυξίδα μας η συνεργασία, η αλληλεπίδραση, η διάδραση, το αντάμωμα, ο διάλογος και η επικοινωνία. Μοναδικός και σταθερός στόχος είναι η ενίσχυση της φιλίας και συνεργασίας των λαών, η ειρήνη στην περιοχή μας και η ανάπτυξη σε όλα τα επίπεδα προς όφελος των ανθρώπων και των λαών» τονίζει στο ΑΠΕ-ΜΠΕ ο δήμαρχος Νεάπολης- Συκεών, Σίμος Δανιηλίδης.

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ