Κοτόπουλο σε αργή βράση, με πατάτες

Κοτόπουλο σε αργή βράση, με πατάτες

Σίγουρα έχετε τη δική σας συνταγή για κοτόπουλο με πατάτες στο φούρνο.

Αυτή που σας προτείνω εγώ σήμερα, έχει το πλεονέκτημα ότι περιλαμβάνει αγνά υλικά και βράζει επί ώρες σε γάστρα. Δοκιμάστε την και ανακαλύψτε τις χάρες του Slow Cooker που μεταμορφώνει κυριολεκτικά ένα πιάτο!

Υλικά

  • 8 κομμάτια κοτόπουλο βιολογικό
  • Ξερό βασιλικό, ρίγανη, δενδρολίβανο ξερό, θυμάρι, φρέσκο μαϊντανό
  • Αλάτι και πιπέρι
  • 2 κουταλιές βούτυρο
  • 1 κιλό πατάτες ποιοτικές, Νάξου
  • 2 κουταλιές ελαιόλαδο
  • 4 σκελίδες σκόρδο, κομμένες
  • 1 φλυτζάνι φρεσκοτριμμένη παρμεζάνα

Εκτέλεση

  • Βάλτε στο κοτόπουλο τον βασιλικό, τη ρίγανη, το δενδρολίβανο, αλάτι, πιπέρι και τυλίξτε το καλά με τα υλικά να πάρει αρώματα και γεύσεις
  • Βάλτε το βούτυρο σε βαθύ τηγάνι και ροδίστε καλά τα κομμάτια κοτόπουλου για 2-3 λεπτά από κάθε πλευρά
  • Κόψτε χοντρά κομμάτια τις πατάτες και βάλτε τις σε γάστρα. Προσθέστε τους το ελαιόλαδο, το σκόρδο και το θυμάρι και ανακατέψτε καλά να πάρουν παντού
  • Προσθέστε το κοτόπουλο στη γάστρα και αναμείξτε
  • Ανάψτε το φούρνο και ψήστε το κοτόπουλο επί 7 ώρες σε χαμηλή φωτιά (170-160 βαθμούς) ή 3-4 ώρες σε υψηλή φωτιά (200-190 βαθμούς)
  • Σερβίρετε αμέσως βάζοντας από πάνω την τριμμένη παρμεζάνα και τον φρέσκο μαϊντανό

ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.