Γαρίδες με σκόρδο, στο τηγάνι - iefimerida.gr

Γαρίδες με σκόρδο, στο τηγάνι

Γαριδες
NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Πρόκειται για έναν ανυπέρβλητο μεζέ που μπορεί να χρησιμεύσει ως κυρίως πιάτο.

Στη συνταγή μου προτείνω να ροδίσετε τις γαρίδες με μπόλικο βούτυρο, χωρίς καθόλου νερό. Μην το φοβάστε, ο συνδιασμός βούτυρου και σκόρδου είναι μοναδικός.

Συνδιάστε το πιάτο σας με σαλάτα ή κάποιους υδατάνθρακες αν χρειάζεται.

Υλικά

  • 3 κουταλιές βούτυρο
  • 1/2 κιλό γαρίδες καθαρισμένες
  • Αλάτι και πιπέρι
  • 4 σκελίδες σκόρδο
  • Χυμό 1 λεμονιού
  • 2 κουταλιές φρεσκοκομμένο μαϊντανό
Γαρίδες με σκόρδο, στο τηγάνι | iefimerida.gr 0

Εκτέλεση

  • Βάλτε τις 2 από τις κουταλιές βούτυρο σε βαθύ τηγάνι
  • Προσθέστε τις γαρίδες, αλάτι και πιπέρι
  • Ροδίστε τις γαρίδες για 2-3 λεπτά
  • Προσθέστε το σκόρδο κομμένο στο τηγάνι και ανακατέψτε για 1 λεπτό
  • Προσθέστε τον χυμό λεμονιού και αφήστε για λίγο να βράσει
  • Χαμηλώστε τη φωτιά και αφήστε ακόμη 1-2 λεπτά να σουρώσει
  • Προσθέστε και την 3η κουταλιά βούτυρο και αφήστε να γίνει μια ωραία σάλτσα
  • Βγάλτε αμέσως από τη φωτιά, είναι έτοιμο, ρίξτε τον μαϊντανό
Γαρίδες με σκόρδο, στο τηγάνι | iefimerida.gr 1
Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ συνταγή γαρίδες σκόρδο τηγάνι
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ