Συνεχίζεται η δίκη για το γερμανικό περιοδικό Focus - iefimerida.gr

Συνεχίζεται η δίκη για το γερμανικό περιοδικό Focus

NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Στο Τριμελές Πλημμελειοδικείο Αθηνών συνεχίζεται σήμερα η δίκη για το γνωστό εξώφυλλο του περιοδικού FOCUS που σκανδάλισε την ελληνική κοινή γνώμη.

Η υπόθεση έφτασε στη δικαιοσύνη έπειτα από μήνυση που έχουν καταθέσει Ελληνες δικηγόροι, κατηγορώντας τη συντακτική ομάδα του περιοδικού για συκοφαντική δυσφήμηση, εξύβριση και προσβολή συμβόλου του ελληνικού κράτους.

Το πρωτοσέλιδο του περιοδικού που απεικόνιζε το άγαλμα της Αφροδίτης της Μήλου να κάνει άσεμνη χειρονομία, ενώ στη διαδικτυακή σελίδα του επίδικου περιοδικού είχε αναρτηθεί άρθρο που εμφάνιζε τους Ελληνες ως «απατεώνες», είχαν ξεσηκώσει θύελλα αντιδράσεων. Οι μηνυτές παρίστανται και ως πολιτική αγωγή στα έδρανα του ακροατηρίου. Κατά τη διάρκεια της σημερινής συνεδρίασης θα εξεταστούν μάρτυρες κατηγορίας, ενώ η προηγούμενη δικάσιμος είχε αναλωθεί σε δικονομικά αιτήματα και ενστάσεις.

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ