Η ντροπιαστική επιστροφή στις ΗΠΑ των κολυμβητών που είπαν ψέματα ότι τους λήστεψαν [εικόνα] - iefimerida.gr

Η ντροπιαστική επιστροφή στις ΗΠΑ των κολυμβητών που είπαν ψέματα ότι τους λήστεψαν [εικόνα]

Φωτογραφίες: REUTERS/Cassandra Garrison via Reuters TV
NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Κρυμμένοι πίσω από μια κουρτίνα σε όλη την πτήση και ντροπιασμένοι επέστρεψαν στις ΗΠΑ οι κολυμβητές που είπαν ψέματα ότι τους λήστεψαν στο Ρίο.

Οι Τζακ Κόνγκερ και Γούναρ Μπεντζ ΗΠΑ μόλις μια εβδομάδα πριν καμάρωναν στο βάθρο με τα χρυσά μετάλλια στο λαιμό τους. Την Παρασκευή, επιβιβάστηκαν στην πτήση ΑΑ990 από το Ρίο για το Μαιάμι και το σκηνικό δεν ήταν εκείνο που θα άρμοζε σε ολυμπιονίκες. Κρυμμένοι πίσω από μια κουρτίνα και με μια ταμπέλα που έγραφε «μην ενοχλείτε» οι δύο αθλητές κατάλαβαν ότι το σκάνδαλο που ξέσπασε στη Βραζιλία θα τους ακολουθεί.

Η ντροπιαστική επιστροφή στις ΗΠΑ των κολυμβητών που είπαν ψέματα ότι τους λήστεψαν [εικόνα] | iefimerida.gr 0

Φωτογραφία: REUTERS/Cassandra Garrison via Reuters TV

Εφτασαν από τους τελευταίους στην πτήση, αμίλητοι και ο ένας εκ των δύο φορούσε ακουστικά στα αυτιά. Κάθισαν στην τρίτη σειρά από το τέλος, στην οικονομική θέση με μια γυναίκα ανάμεσά τους. Μόλις σερβιρίστηκε το δείπνο στο αεροσκάφος, μεταφέρθηκαν στην business class και μια κουρτίνα τους χώρισε από τα αδιάκριτα – και επικριτικά – βλέμματα, των υπολοίπων επιβατών. Οι αεροσυνοδοί έκαναν «ασπίδα» για να μην τους πλησιάσουν δημοσιογράφοι. Το ίδιο έκαναν και οι συνοδοί που τους περίμεναν στο Μαϊάμι.

Η ντροπιαστική επιστροφή στις ΗΠΑ των κολυμβητών που είπαν ψέματα ότι τους λήστεψαν [εικόνα] | iefimerida.gr 1

Φωτογραφία: REUTERS/Cassandra Garrison via Reuters TV

Το Reuters φωτογράφισε το σκηνικό της ντροπής ενώ ένας ρεπόρτερ του πρακτορείου αποπειράθηκε να τους μιλήσει. «Δεν μπορώ, συγνώμη, δεν μπορώ» απάντησε απλώς ο 21χρονος Κόνγκερ, όταν τον ρώτησε πως νιώθει να επιστρέφει στην πατρίδα του, αφού η αστυνομία της Βραζιλίας τους έχει κατηγορήσει ότι είπαν ψέματα ότι τους λήστεψαν. Λίγες ώρες νωρίτερα, Βραζιλιάνοι οπαδοί τους γιούχαραν έξω από το αστυνομικό τμήμα.

Πηγή: reuters.com

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ