Ο Γκιουλέν χρηματοδοτούσε Αμερικανούς πολιτικούς -Τι αποκαλύπτει ντοκιμαντέρ - iefimerida.gr

Ο Γκιουλέν χρηματοδοτούσε Αμερικανούς πολιτικούς -Τι αποκαλύπτει ντοκιμαντέρ

NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Τα έξοδα δεκάδων Αμερικανών πολιτικών ώστε να ταξιδέψουν στην Τουρκία ανάμεσα στο 2006 και στο 2013, φαίνεται ότι κάλυπτε η οργάνωση του αυτοεξόριστου ιεροκήρυκα Φετουλάχ Γκιουλέν στην Πενσιλβάνια.

Η αποκάλυψη έγινε στο ντοκιμαντέρ με τίτλο «Killing Ed». Ο οργάνωση του Γκιουλέν, πάντα σύμφωνα με το ντοκιμαντέρ, φαίνεται να κάλυψε τα έξοδα του ταξιδιού (το κόστος τους ανέρχεται στα 15.000 με 30.000 δολάρια) στην Τουρκία για 200 περίπου άτομα, γερουσιαστές, μέλη του Κογκρέσου, δημάρχους, δικαστές, αστυνομικούς και άλλους αξιωματούχους.

Μάλιστα, κατά τη Σαμπάχ, τα ταξίδια αυτά δεν καταχωρήθηκαν δωρεές, αλλά ως «φιλικές κινήσεις» ή «εκπαιδευτικές δραστηριότητες».

Από την άλλη πλευρά, το USA Today αναφέρει πως κανένα μέλος του Κογκρέσου δεν έλαβε ιδιωτική χορηγία για ταξίδι στην Τουρκία από τον Μάιο του 2015, με την εξαίρεση ενός μέλους του Κογκρέσου που ταξίδεψε τον περασμένο Αύγουστο με τη χορηγία μίας νορβηγικής οργάνωσης.

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ Φετουλάχ Γκιουλέν Τουρκία
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ