Σουηδία και Γερμανία ψάχνουν το πρώτο τους χρυσό στον μεγάλο τελικό ποδοσφαίρου γυναικών - iefimerida.gr

Σουηδία και Γερμανία ψάχνουν το πρώτο τους χρυσό στον μεγάλο τελικό ποδοσφαίρου γυναικών

NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Σουηδία και Γερμανία διεκδικούν το χρυσό μετάλλιο απόψε στον τελικό του τουρνουά ποδοσφαίρου των γυναικών, στους Ολυμπιακούς Αγώνες στο Ρίο.

Για πρώτη φορά στην ιστορία τους, η γυναικεία ομάδα της Σουηδίας και η αντίστοιχη της Γερμανίας, μετέχουν σε έναν τελικό Ολυμπιακών Αγώνων αφού σε κανένα από τα προηγούμενα πέντε τουρνουά σε Ολυμπιακούς Αγώνες, δεν είχαν καταφέρει να φτάσουν έως το φινάλε.

Αν και τόσο η Σουηδία όσο και η Γερμανία έχουν να επιδείξουν αρκετές επιτυχίες σε εθνικό επίπεδο, στους Ολυμπιακούς Αγώνες δεν έχουν καταφέρει να φτάσουν μέχρι το τέλους του δρόμου.

Το 2008 στο Πεκίνο, οι δύο ομάδες συναντήθηκαν στα προημιτελικά με τις Γερμανίδες να επικρατούν στην παράταση με σκορ 2-0.

Η Σουηδία έφτασε στον τελικό με αρκετή περιπέτεια. Στον όμιλο πέρασε με την ισοπαλία της τελευταίας αγωνιστικής απέναντι στην Κίνα ενώ τόσο στον προημιτελικό όσο και στον ημιτελικό ξεπέρασε τις Ηνωμένες Πολιτείες Αμερικής και την Βραζιλία στη διαδικασία των πέναλτι.

Αντίθετα η Γερμανία, προκρίθηκε σχετικά πιο άνετα από τον όμιλο σημειώνοντας μία νίκη και μια ισοπαλία στις πρώτες δύο αγωνιστικές ενώ στον προημιτελικό επικράτησε 1-0 της Κίνας και 2-0 του Καναδά.

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ