Εγγυημένα 3 εκατ. ευρώ για Ολυμπιακό ΠΑΟΚ και Παναθηναϊκό στην Ευρώπη - iefimerida.gr

Εγγυημένα 3 εκατ. ευρώ για Ολυμπιακό ΠΑΟΚ και Παναθηναϊκό στην Ευρώπη

NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Εκτός από τη βαθμολογική ανάσα που πήρε η Ελλάδα με τη συγκομιδή των βαθμών στην κατάταξη της UEFA, Ολυμπιακός, ΠΑΟΚ και Παναθηναϊκός εξασφάλισαν και μια σημαντική οικονομική ενίσχυση από τη διαφαινόμενη συμμετοχή στους ομίλους.

Το market pool για την Ελλάδα είναι στο 1 εκατομμύριο ευρώ, κάτι που σημαίνει ότι οι τρεις εκπρόσωποί μας θα μοιραστούν περίπου από 330.000 ευρώ. Ωστόσο αυτά είναι τα μικρότερα κέρδη συγκριτικά με αυτά που θα έρθουν.

Η συμμετοχή στους ομίλους πριμοδοτείται με 2,4 εκατομμύρια ευρώ και αυτόματα τα έσοδα ανεβαίνουν στα 2,7 εκατ. ευρώ χωρίς να υπολογίζονται τα 6 παιχνίδια στο γκρουπ. Κάθε νίκη φέρνει 360.000 ευρώ στα ταμεία και κάθε ισοπαλία 120.000 ενώ η πρόκριση στα νοκ-άουτ μέσω της 1ης θέσης φέρνει άλλες 500.000 ευρώ και μέσω της 2ης θέσης τα μισά.

Με μια καλή πορεία δηλαδή, κάθε μία από τις τρεις ελληνικές ομάδες μπορεί να βάλει στα ταμεία της έως και 5 με 6 εκατομμύρια ευρώ, ποσό το οποίο αναμφίβολα δίνει τεράστια οικονομική ανάσα.

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ Europa League χρήματα μπόνους
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ