Τσαβούσογλου: Η Ρωσία αναγνώρισε την απειλή Γκιουλέν πριν από εμάς - iefimerida.gr

Τσαβούσογλου: Η Ρωσία αναγνώρισε την απειλή Γκιουλέν πριν από εμάς

Φωτογραφία: ΧΡΗΣΤΟΣ ΜΠΟΝΗΣ//EUROKINISSI
NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Η Ρωσία γνώριζε τους κινδύνους, που υπήρχαν από τον Φετουλάχ Γκιουλέν, πολύ πριν το κάνει η Τουρκία, σύμφωνα με τον Τούρκο ΥΠΕΞ, Μεβλούτ Τσαβούσογλου.

«Ο κίνδυνος, η απειλή, που δεν είχαμε δει στο παρελθόν, ήταν αναγνωρίσιμη από την Ρωσία από την αρχή», τόνισε ο Τούρκος υπουργός, μιλώντας στο Sputnik.

«Νομίζαμε πως οι οπαδοί του κινήματος του ήταν καλοί πολίτες της χώρας, άνθρωποι της πίστης. Δεν μπορούσαμε να υποπτευτούμε πως είναι μυστικοί πράκτορες», πρόσθεσε.

Ο Μελβούτ Τσαβούσογλου επανέλαβε πως η Αγκυρα έχει στείλει όλα τα απαραίτητα έγγραφα για την έκδοση του Γκιουλέν, συμπεριλαμβανομένης απόδειξης συμμετοχής του στην απόπειρα πραξικοπήματος.

Η Ουάσινγκτον, μέχρι στιγμής, έχει αρνηθεί την έκδοση του Τούρκου αυτοεξόριστου κληρικού, ο οποίος δηλώνει πως δεν είχε οποιαδήποτε ανάμειξη.

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ Μεβλούτ Τσαβούσογλου Τουρκία ΡΩΣΙΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ