O ΣΥΡΙΖΑ Χίου απαντά στις δηλώσεις του Μητροπολίτη: «Ανάβει φωτιές αντί να σβήνει» - iefimerida.gr

O ΣΥΡΙΖΑ Χίου απαντά στις δηλώσεις του Μητροπολίτη: «Ανάβει φωτιές αντί να σβήνει»

NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Απάντηση στις δηλώσεις του Μητροπολίτη Χίου ότι δεν υπάρχουν πρόσφυγες και ότι όλοι είναι λαθρομετανάστες δίνει ο ΣΥΡΙΖΑ Χίου σημείωνοντας ότι ο «Μητροπολίτης αντί να σβήνει φωτιές ανάβει το φιτίλι.»

«Με στεναχώρια διαβάσαμε και τις δηλώσεις του μητροπολίτη Χίου και πραγματικά αναρωτιόμαστε αν για την Εκκλησία υπάρχουν λαθραίοι άνθρωποι, αν η Εκκλησία που πρεσβεύει την καλοσύνη ,την ισότητα,την δικαιοσύνη,την αγάπη και το <<ΑΓΑΠΑΤΕ ΑΛΛΗΛΟΥΣ>>, έχει σχέση με τέτοιες απόψεις» αναφέρεται σε σχετική ανακοίνωση της Ν.Ε ΣΥΡΙΖΑ Χίου και επισημαίνεται: «Δυστυχώς αντί να σβήνει φωτιές ο Μητροπολίτης πυροδοτεί το φιτίλι και είναι πολύ επικίνδυνο.»

Στην ανακοίνωση γίνεται αναφορά στην προσφυγική -μεταναστευτική κρίση που βιώνει η χώρα μας, η οποία όπως τονίζει, έχει αποδείξει ότι σέβεται τους κανόνες του διεθνούς δικαίου και της συνθήκης της Γενεύης εκφράζοντας τα με κανόνες ισότητας,δημοκρατίας και αλληλεγγύης.

Μεταξύ άλλων επισημαίνει:

Η συμφωνία Ε.Ε -Τουρκίας παρά τις όποιες ενστάσεις είχαμε ,αποδεικνύεται αναγκαία και δεν πρέπει να ξεχνάμε ότι πέρυσι τέτοια εποχή, ο μέσος καθημερινός όρος των αφίξεων στην χώρα μας ήταν 5.000 με 8.000 άνθρωποι κάθε μέρα σε σχέση με τα 50-100 άτομα σήμερα. Άρα δηλώσεις πανικού που αναπαράγονται συνεχώς από μερίδα των ΜΜΕ μόνο στην πραγματικότητα δεν ανταποκρίνονται

Λόγω της συμφωνίας όμως στα νησιά του Ανατολικού Αιγαίου και ειδικότερα στο νησί μας την Χίο,έχει δημιουργηθεί μια μεγάλη συμφόρηση προσφύγων-μεταναστών,γεγονός που αναπόφευκτα δημιουργεί δικαιολογημένα προβλήματα στους κατοίκους και στους πρόσφυγες-μετανάστες.

Η κυβέρνηση έχει ήδη ξεκινήσει να λαμβάνει μέτρα για να βελτιωθεί η κατάσταση όπως:η μεταφορά στην Αθήνα σε προαναχωρησιακά κέντρα, όλων των ατόμων που εμπλέκονται σε παραβατικές πράξεις και εκείνοι οι πρόσφυγες οι οποίοι κρίθηκαν από τις επιτροπές ασύλου και επιτροπές προσφυγών ότι δεν θα είναι επιστρέψιμοι στην Τουρκία θα μεταφερθούν σε camp στην ενδοχώρα, γεγονός που θα ανακουφίσει τα νησιά .

Το πιο βασικό όμως από όλα είναι ότι πρέπει να γίνει κατανοητό ότι το προσφυγικό μας αφορά όλους και ότι ,Όλη η Ελλάδα πρέπει να αναλάβει αναλογικά, ένα μέρος του βάρους για να ανακουφιστούν αυτοί που υποφέρουν. Αναγνωρίζουμε γιατί το βιώνουμε και εμείς την δυσκολία αλλά αυτό απεχεί πολύ από τις εμπρηστικές δηλώσεις της ΝΟΔΕ Χίου, του μητροπολίτη Χίου και την επιλεκτική αναπαραγωγή ειδήσεων από μερίδα ΜΜΕ.

Η Αξιωματική αντιπολίτευση θα πρέπει να ξεκαθαρίσει, αν ολόκληρη η Ν.Δ. θεωρεί έγκλημα την φιλοξενία προσφύγων ή είναι απόψεις της ΝΟΔΕ Χίου όσα γράφονται σε τελευταία της ανακοίνωση << Είναι απαραίτητο, λοιπόν, να υπάρξει καλύτερη κεντρική διαχείριση και άμεση υλοποίηση της συμφωνίας επαναπροώθησης στην Τουρκία αλλά και ταυτόχρονη απομάκρυνση των μεταναστών-προσφύγων από το νησί μας. Αυτά όμως είναι ζητήματα τα οποία αυτή η κυβέρνηση είναι αδύνατο να φέρει εις πέρας.>> Τι προτείνει δηλαδή η ΝΟΔΕ;

Μια σοβαρή και υπεύθυνη Αξιωματική Αντιπολίτευση σέβεται τις συμφωνίες της χώρας και προτείνει εναλλακτικές αντί να υιοθετεί τις απόψεις των ακραίων συνιστώσων της.

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ Μητροπολίτης Χίου ΣΥΡΙΖΑ ΝΟΔΕ Χίου
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ