ΠΟΕΔΗΝ: Πεθαίνουν άνθρωποι στις ΜΕΘ και ο Πολάκης παριστάνει τον Ζορό στο Facebook - iefimerida.gr

ΠΟΕΔΗΝ: Πεθαίνουν άνθρωποι στις ΜΕΘ και ο Πολάκης παριστάνει τον Ζορό στο Facebook

NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Σφοδρότατη επίθεση κατά της κυβέρνησης και του αναπληρωτή υπουργού Υγείας Παύλου Πολάκη εξαπολύουν οι εργαζόμενοι στα νοσοκομεία της χώρας κάνοντας λόγο για πλήρη κατάρρευση του ΕΣΥ ενώ και το ΠΑΣΟΚ με ανακοίνωσή του τονίζει ότι «υβριστής-υπουργός» θα έπρεπε να έχει αποπεμφθεί.

Η Πανελλήνια Ομοσπονδία Εργαζομένων Δημόσιων Νοσοκομείων με μία εξοργισμένη ανακοίνωση καταφέρεται κατά του πρωθυπουργού και του αναπληρωτή υπουργού Υγείας και σημειώνει ότι Αλέξης Τσίπρας θα έπρεπε να έχει εγκαλέσει τον κ. Πολάκη.

Θα περίμενε κανείς να του «βάλει χέρι» για τον οχετό ύβρεων ενάντια των θεσμών της Δημοκρατίας, κατά την πρόσφατη συνάντηση που είχαν στο Μαξίμου, αλλά «όχι μόνο δεν εκδόθηκε δελτίο τύπου από το γραφείο του Πρωθυπουργού που να εγκαλεί τον Αναπληρωτή Υπουργό Υγείας κο Πολάκη, δεν υπήρξε καν διαρροή από κύκλους του Μεγάρου Μαξίμου που να επισημαίνουν την ενόχληση του Πρωθυπουργού για τις ύβρεις Πολάκη. Ο Αναπληρωτής Υπουργός Υγείας συνεχίζει ακάθεκτος τις ύβρεις και τις ψευτοπαλικαριές» αναφέρουν μεταξύ άλλων οι εργαζόμενοι στα δημόσια νοσοκομεία.

«Πεθαίνουν άνθρωποι από την κατάσταση του ΕΣΥ και η κυβέρνηση σφυρίζει αδιάφορα» τονίζεται στην ανακοίνωση της ΠΟΕΔΗΝ και υπογραμμίζεται:

Επί των ημερών Τσίπρα – Ξανθού – Πολάκη στα Νοσοκομεία προσελήφθησαν 450 υπάλληλοι και μόνο. Εκ των 950 θέσεων που είχαν εγκριθεί από την προπροηγούμενη κυβέρνηση. Οι υπόλοιπες 500 θέσεις πολύ δύσκολα θα καλυφθούν αν και οι Υπουργοί Υγείας δεσμεύονταν για την πρόσληψη και των 950 υπαλλήλων έως τέλος του έτους 2015. Οι υποσχέσεις της κυβέρνησης, δια στόματος του κου Τσίπρα ήταν για ενίσχυση του Συστήματος με 4.500 νέες θέσεις επιπλέον των υπηρετούντων 2 Απρίλη 2015.

Ο κος Πολάκης μάταια προσπαθεί να το παίξει «Ζορό» που πολεμάει την διαφθορά, την διαπλοκή και την γραφειοκρατία από τα μέσα κοινωνικής δικτύωσης και μόνο.

Εφέτος δεν προβλέπεται κονδύλι στον προϋπολογισμό του Υπουργείου Υγείας του τρέχοντος έτους για νέες προσλήψεις, καθώς επίσης καραδοκεί ο μνημονιακός κόφτης των δαπανών. Οι προκηρύξεις που ανακοινώθηκαν 1.660 θέσεις, 1.200 θέσεις το πολύ - πολύ να προκηρυχθούν (αν προκηρυχθούν). Η ολοκλήρωση των διαδικασιών των εν λόγω προκηρύξεων και η πρόσληψη του προσωπικού (εάν γίνει), θα γίνει από την επόμενη κυβέρνηση (ακόμη και αν η σημερινή εξαντλήσει την τετραετία) λόγω έλλειψης κονδυλίων.»

Η ανακοίνωση του ΠΑΣΟΚ

Τον Οκτώβριο του 2015 έληξαν οι συμβάσεις 100 ιατρών για τις ΜΕΘ των Νοσοκομείων μέσω ΚΕΕΛΠΝΟ, τον Φλεβάρη προκηρύχθηκαν οι θέσεις,τον Απρίλιο απέλυσαν τον Πρόεδρο του ΚΕΕΛΠΝΟ για να «μαγειρέψουν» τους διορισμούς και τώρα άρχισαν να διορίζουν. Το αποτέλεσμα: Προσέλαβαν 52 Ιατρούς θα πάρουν ακόμα 10 και 38 θέσεις Ιατρών και 196 θέσεις Νοσηλευτών δεν καλύφθηκαν (αφού οι Γιατροί και οι Νοσηλευτές απηύδησαν και τους γύρισαν την πλάτη).

Με λίγα λόγια άφησαν ένα χρόνο ακάλυπτες τις ΜΕΘ ,αυξήθηκαν οι θάνατοι λόγω γρίπης και αντί να ζητήσουν συγνώμη και να αποπέμψουν τον υπεύθυνο Υβριστή Υπουργό τον αφήνουν ανενόχλητο να παριστάνει τον Ζορό στο F/B.

Υ.Γ. Οι 4500 που εξαγγέλθηκαν στην Πρωταπριλιάτικη επίσκεψη του κ. Τσίπρα το 2015 στο Υπ. Υγείας πότε θα προσληφθούν;

Σημειώνεται ότι η ΠΟΕΔΗΝ προγραμματίζει κινητοποιήσεις για τη διάσωση του ΕΣΥ και οργανώνει πορεία την Παρασκευή 9.10.2016, επτά χιλιομέτρων. θα εκκινήσει από το Ιπποκράτειο Νοσοκομείο Θεσσαλονίκης στις 7.00πμ, θα διέλθει από τα Νοσοκομεία Θεαγένειο, ΑΧΕΠΑ, Γεννηματά, Αγ.Δημήτριος και θα καταλήξει στο Υπουργείο Μακεδονίας Θράκης.

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ Πολάκης ΠΑΣΟΚ ΠΟΕΔΗΝ Υγεία
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ