Αύξηση της μισθωτής απασχόλησης στον ιδιωτικό τομέα, αλλά με περισσότερες προσλήψεις για εκ περιτροπής εργασία - iefimerida.gr

Αύξηση της μισθωτής απασχόλησης στον ιδιωτικό τομέα, αλλά με περισσότερες προσλήψεις για εκ περιτροπής εργασία

NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Οι προσλήψεις μερικής ή εκ περιτροπής απασχόλησης ξεπέρασαν τις προσλήψεις εργαζομένων για πλήρη απασχόληση όπως προκύπτει από τα στοιχεία του υπουργείου Εργασίας.

Αν και οι ροές μισθωτής απασχόλησης εμφανίζουν για έκτο συνεχόμενο μήνα θετικό πρόσημο παγιώνεται η τάση που έχει καταγραφεί για αύξηση της μερικής απασχόλησης στον ιδιωτικό τομέα.

Σύμφωνα με τα στοιχεία του συστήματος ΕΡΓΑΝΗ για τον Ιούλιο κατά το πρώτο επτάμηνο του έτους από το 1.265.383 προσλήψεων που έγιναν οι 607.685 αφορούν σε πλήρη απασχόληση και οι 657.698 σε μερική ή εκ περιτροπής απασχόληση.

Οι προσλήψεις για μη πλήρη απασχόληση είναι περισσότερες κατά 50.013.

Συγκεκριμένα, κατά το μήνα Ιούλιο 2016 καταγράφεται αύξηση της μισθωτής απασχόλησης στον ιδιωτικό τομέα, καθώς προκύπτει θετικό ισοζύγιο προσλήψεων – αποχωρήσεων κατά 19.281 θέσεις εργασίας.

Από τη σύγκριση των στοιχείων των μηνών Ιούλιος 2016 και Ιούλιος 2015, προκύπτει αυξημένη επίδοση κατά 35.939 περισσότερων θέσεων εργασίας για τον Ιούλιο 2016.

Επίσης, το ισοζύγιο των ροών μισθωτής απασχόλησης του πρώτου επταμήνου του έτους 2016 είναι θετικό και διαμορφώνεται στις 253.945 νέες θέσεις εργασίας

Αύξηση της μισθωτής απασχόλησης στον ιδιωτικό τομέα, αλλά με περισσότερες προσλήψεις για εκ περιτροπής εργασία | iefimerida.gr 0
Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΕΡΓΑΝΗ μισθωτή απασχόληση
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ