Απτόητοι από το Brexit οι Βρετανοί -Συνεχίζουν να καταναλώνουν μανιωδώς - iefimerida.gr

Απτόητοι από το Brexit οι Βρετανοί -Συνεχίζουν να καταναλώνουν μανιωδώς

NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Οι Βρετανοί καταναλωτές δεν πτοήθηκαν από την αβεβαιότητα για την οικονομία, που προκάλεσε το Brexit, καθώς οι λιανικές πωλήσεις αυξήθηκαν τον Ιούλιο, διαψεύδοντας τις εκτιμήσεις για επιδείνωση του οικονομικού κλίματος.

Σύμφωνα με τα στοιχεία που ανακοινώθηκαν από τη στατιστική υπηρεσία της Βρετανίας και αφορούν στον πρώτο μήνα, μετά από το δημοψήφισμα για το Brexit, οι λιανικές πωλήσεις ενισχύθηκαν κατά 1,4%, σε σχέση με τον προηγούμενο μήνα, ενώ σε ετήσια βάση, η αύξηση ανέρχεται στο 5,9%.

Οπως αναφέρει η εφημερίδα Guardian τα στοιχεία αποτελούν μια ισχυρή ένδειξη ότι η απόφαση των βρετανών να αποχωρήσουν από την Ευρωπαϊκή Ενωση έχει περιορισμένο αντίκτυπο στην οικονομία της χώρας.

Καθώς φαίνεται, οι Βρετανοί προέβησαν σε αγορές, καθώς ο θερμότερος Ιούλιος καθοδήγησε το καταναλωτικό αίσθημα, με τις πωλήσεις ειδών ένδυσης και υπόδησης να επιστρέφουν σε θετικούς ρυθμούς ανάπτυξης, για πρώτη φορά μετά από τον Νοέμβριο του 2015.

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ Brexit καταναλωτές δαπάνες Μ.Βρετανία
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ