Τέλος από την Εθνική Γαλλίας ο Τόνι Πάρκερ - iefimerida.gr

Τέλος από την Εθνική Γαλλίας ο Τόνι Πάρκερ

Φωτογραφία: ΑΠΕ-ΜΠΕ/EPA/JORGE ZAPATA
NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Επίσημο «αντίο» στην εθνική ομάδα της Γαλλίας είπε ο Τόνι Πάρκερ, μετά τον αποκλεισμό της ομάδας του από την Ισπανία στα προημιτελικά του Ολυμπιακού τουρνουά.

O Γάλλος πλεϊμέικερ είχε ανακοινώσει μετά το Προολυμπιακό τουρνουά της Μανίλα πως αυτές θα είναι οι τελευταίες του εμφανίσεις με τους «τρικολόρ», σε μια καριέρα που μετρά 19 χρόνια -είχε φορέσει τα χρώματα της Γαλλίας το 1997, όταν και έκανε το ντεμπούτο με την U16.

«Αντιμετωπίσαμε μια πολύ δυνατή Ισπανία και ο Μίροτιτς ήταν “καυτός”. Σήμερα έμοιαζαν με τους Σπερς. Hταν το τελευταίο μου παιχνίδι. Αποχωρώ περήφανος για όσα πέτυχε αυτή η γενιά της εθνικής Γαλλίας. Δώσαμε ό,τι είχαμε. Δυστυχώς η τελευταία ανάμνηση θα είναι αυτή η ήττα, ωστόσο έχουμε πολλές ευχάριστες από όλη αυτή τη διαδρομή κι όταν ηρεμήσουμε θα αναλογιστούμε όσα κατάφερε αυτή η ομάδα», δήλωσε ο ο σταρ των Σπερς.

Ο Τόνι Πάρκερ έχει κατακτήσει με την εθνική ομάδα της Γαλλίας το χάλκινο μετάλλιο το 2005 στο Eurobasket, το ασημένιο το 2011 στην ίδια διοργάνωση και το χρυσό μετάλλιο το 2013.

Eχει ανακηρυχθεί 3 φόρες στην καλύτερη 5αδα του Eurobasket, ενώ το 2013 καλύτερος παίκτης του τουρνουά.

Για την ιστορία, η Ισπανία συνέτριψε τη Γαλλία με 92-67.

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ