Μετατρέπουν σε κέντρο προσφύγων το «Μαργαριτάρι της Μαρέμα» -Ενα από τα πιο γραφικά χωριά της Τοσκάνης - iefimerida.gr

Μετατρέπουν σε κέντρο προσφύγων το «Μαργαριτάρι της Μαρέμα» -Ενα από τα πιο γραφικά χωριά της Τοσκάνης

NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Το γραφικό κάστρο στην κορυφή του λόφου στην μικρή πόλη Καπάλμπιο της Τοσκάνης που για χρόνια αποτελούσε το κέντρο της Ιταλικής διανόησης αναμένεται να φιλοξενήσει 50 μετανάστες προκαλώντας την αντίδραση της τοπικής κοινωνίας.

Το Καπάλμπιο, γνωστό και ως «το μαργαριτάρι της Μαρέμα» είναι μια περιοχή της νότιας Τοσκάνης που θυμίζετε για την άγρια ακτογραμμή του, τους λόφους αλλά και τους «butteri» του δηλαδή τους Ιταλούς καουμπόηδες που παράγουν τα διάσημα κρέατα βοοειδών.

Η άφιξη των προσφύγων που αναμένονται τον επόμενο μήνα έχει προκαλέσει τις αντιδράσεις της τοπικής κοινωνίας που θεωρεί τον αριθμό τους υπερβολικό για μια κοινότητα των μόλις 4.000 κατοίκων που ζουν από τον τουρισμό.

«Το πρόβλημα επί της ουσίας είναι, ότι το κάστρο αυτό αποτελεί έναν από τους βασικούς χώρους επίσκεψης των τουριστών, ενώ προσελκύει πολλούς ανθρώπους κάθε χρόνο», δήλωσε ο δήμαρχος της πόλης, Λουίτζι Μπελουμόρι ο οποίος διερωτήθηκε αν οι Αρχές θέλουν πραγματικά να μεταφέρουν τους μετανάστες στο Καπάλμπο.

Πηγή: telegraph

Πηγή φωτογραφίας: wikimedia

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ χωριό Τοσκάνη μετανάστες
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ