Σύγκρουση πλοίων στον Βόσπορο -Τρεις νεκροί - iefimerida.gr

Σύγκρουση πλοίων στον Βόσπορο -Τρεις νεκροί

NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Τρία μέλη του προσωπικού της τουρκικής ακτοφυλακής σκοτώθηκαν καθώς το σκάφος στο οποίο επέβαιναν συγκρούστηκε με φορτηγό πλοίο στα στενά του Βοσπόρου, αναγκάζοντας τους αξιωματούχους να διακόψουν προσωρινά τη θαλάσσια κυκλοφορία.

Το σκάφος τους ανετράπη όταν συγκρούστηκε με το φορτηγό πλοίο Tolunay με σημαία των Νήσων Κουκ, που ταξίδευε προς την Μαύρη Θάλασσα, ανέφερε η ναυτιλιακή εταιρεία GAC.

Τέσσερα μέλη της ακτοφυλακής διακομίστηκαν στο νοσοκομείο, δήλωσε ένας εκπρόσωπος του γραφείου του κυβερνήτη της Κωνσταντινούπολης.

Η σύγκρουση συνέβη στις 08:40 το πρωί (τοπική ώρα) στο νότιο τμήμα των στενών, ανέφερε ο εκπρόσωπος, προσθέτοντας πως η θαλάσσια κυκλοφορία διεκόπη ως τις 14:30 το μεσημέρι.

Περισσότερο από το 1/3 των παγκόσμιων προμηθειών αργού πετρελαίου, κυρίως από την Ρωσία και την Κασπία Θάλασσα, περνάει από τον μήκους 17 μιλίων θαλάσσιο διάδρομο του Βοσπόρου, που συνδέει την Μαύρη Θάλασσα με την Μεσόγειο.

Πηγή φωτογραφίας: wikipedia

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ Βόσπορος νεκροί πλοία
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ