Η Standard & Poor's δεν εξετάζει το σενάριο κατάρρευσης της Ευρωζώνης - iefimerida.gr

Η Standard & Poor's δεν εξετάζει το σενάριο κατάρρευσης της Ευρωζώνης

NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Ο οίκος πιστοληπτικής αξιολόγησης Standard & Poor's, ο οποίος απείλησε τη Δευτέρα να υποβαθμίσει το αξιόχρεο 15 χωρών της ευρωζώνης, δεν εξετάζει το σενάριο μιας κατάρρευσης της Ευρωζώνης, διαβεβαίωσε σήμερα ο επικεφαλής οικονομολόγος του οίκου για την Ευρώπη Ζαν-Μισέλ Σιξ.

«Δεν πρόκειται καθόλου για ένα σενάριο που εξετάζουμε σήμερα», επεσήμανε ο Σιξ σε συνέντευξη Τύπου, υπενθυμίζοντας ότι οι δύο μακροοικονομικές υποθέσεις που γίνονται για την Ευρώπη το 2012 στηρίζονται στη διατήρηση της Ευρωζώνης.

Παράλληλα, αναφερόμενος στο Ευρωπαϊκό Ταμείο Χρηματοπιστωτικής Σταθερότητας (ΕΤΧΣ), ο Σιξ σημείωσε ότι η υποβάθμιση κατά μία βαθμίδα μιας οντότητας που έχει καλή αξιολόγηση δεν επιφέρει αυτομάτως μια αύξηση του κόστους της χρηματοδότησής της.

Ο S&P απείλησε την Τρίτη με υποβάθμιση του ΕΤΧΣ. Για τον Σιξ «το να έχει κανείς, για παράδειγμα, μια βαθμίδα λιγότερη, ΑΑ+ αντί για ΑΑΑ (η σημερινή αξιολόγηση του ΕΤΧΣ, που είναι η καλύτερη δυνατή) δεν σας εμποδίζει να έχετε πρόσβαση στις αγορές».

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ