Σοκ για τους Γερμανούς: Η Bundesbank ζητά να αυξηθεί στα 69 το όριο συνταξιοδότησης - iefimerida.gr

Σοκ για τους Γερμανούς: Η Bundesbank ζητά να αυξηθεί στα 69 το όριο συνταξιοδότησης

NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Την αύξηση των ορίων ηλικίας για τη χορήγηση συντάξεων στα 69 μέχρι το 2020 προτείνει η γερμανική τράπεζα Bundesbank.

Ενα μέτρο, με το οποίο επιδιώκει να αντιμετωπιστεί η πίεση στο ασφαλιστικό σύστημα της Γερμανίας.

Οι πρόσφατες μεταρρυθμίσεις δεν θα προστατεύσουν τους πολίτες από μια μείωση των συντάξεων από το 2050, επισημαίνει η γερμανική κεντρική τράπεζα.

Σύμφωνα με τη Bundesbank το τρέχον σχέδιο της κυβέρνησης, που περιλαμβάνει αύξηση της ηλικίας συνταξιοδότησης στα 67 από το 2030 και αύξηση των εισφορών δεν λαμβάνει υπόψη το γεγονός ότι η αναλογία των συνταξιούχων προς εκείνους που καταβάλλουν εισφορές αναμένεται να διευρυνθεί περαιτέρω, μιας και ο λαός της Γερμανίας γερνάει.
Παρατηρείται αύξηση του προσδόκιμου ζωής γεγονός που σημαίνει ότι οι συνταξιούχοι πλέον χρηματοδοτούνται από τα συνταξιοδοτικά ταμεία για μεγαλύτερο χρονικό διάστημα.

«Εν μέσω της δημογραφικής αλλαγής, οι παράμετροι ενός συνταξιοδοτικού συστήματος με βάση τις εισφορές δεν μπορούν να διατηρούνται όλες σταθερές» αναφέρει η Bundesbank.

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ Bundesbank γερμανική τράπεζα σύνταξη
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ