Σούπερ γιαγιά 74 ετών προπονεί τον χρυσό Ολυμπιονίκη στα 400 μέτρα [εικόνες] - iefimerida.gr

Σούπερ γιαγιά 74 ετών προπονεί τον χρυσό Ολυμπιονίκη στα 400 μέτρα [εικόνες]

NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Μέχρι χθες ήταν σχεδόν άγνωστος στην παγκόσμια κοινή γνώμη. Όμως η κατάκτηση του χρυσού μεταλλίου και κυρίως η κατάρριψη του παγκόσμιου ρεκόρ που κρατούσε από το 1999 ο Μάικλ Τζόνσον στα 400 μέτρα, φέρνουν άγνωστες πτυχές της ζωής του Γουέιντ Φαν Νίκερκ στο φως της δημοσιότητας.

Εσπασε ένα ρεκόρ που έμοιαζε στοιχειωμένο. Με χρόνο 42.03 διέλυσε το παγκόσμιο ρεκόρ που κρατούσε ο «πάπιας» από το μακρινό 1999 και πλέον είναι το νέο μεγάλο όνομα στις κούρσες των 400 μέτρων.

Θα περίμενε κάποιος, ο Φαν Νίκερκ να έχει πίσω του ένα άρτια εκπαιδευμένο τεχνικό επιτελείο από πολλούς γυμναστές και προπονητές. Κι όμως, ο 24χρονος αθλητής προπονείται από μια γιαγιά 74 ετών.

Σούπερ γιαγιά 74 ετών προπονεί τον χρυσό Ολυμπιονίκη στα 400 μέτρα [εικόνες] | iefimerida.gr 0

Η Αννα Μπόθα είναι η γυναίκα που κρύβεται πίσω από την σπουδαία επιτυχία του Νοτιοαφρικανού. Εδώ και πέντε δεκαετίες ασχολείται καθημερινά με τον κλασσικό αθλητισμό ενώ στα νιάτα της ήταν σπρίντερ και άλτρα μήκους.

Μάλιστα όπως ήταν φυσικό βρέθηκε στις κερκίδες του σταδίου όπου και παρακολούθησε τον αθλητή της να σημειώνει τον εκπληκτικό χρόνο στα 400 μέτρα κατακτώντας το χρυσό μετάλλιο.

Σούπερ γιαγιά 74 ετών προπονεί τον χρυσό Ολυμπιονίκη στα 400 μέτρα [εικόνες] | iefimerida.gr 1

Η Μπόθα ανέλαβε τον Φαν Νίκερκ το 2012, σε μια περίοδο όπου ο αθλητής αντιμετώπιζε πολλά προβλήματα τραυματισμών. Με την στρατηγική που επέλεξε η ίδια, ο Φαν Νίκερκ κατάφερε μέσα σε τέσσερα χρόνια, να φτάσει στην κορυφή του κόσμου κατακτώντας το χρυσό μετάλλιο στους Ολυμπιακούς Αγώνες στο Ρίο.

Σούπερ γιαγιά 74 ετών προπονεί τον χρυσό Ολυμπιονίκη στα 400 μέτρα [εικόνες] | iefimerida.gr 2
Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ