Ο Μπιλ Γκέιτς θα κατασκευάσει πυρηνικό αντιδραστήρα σε συνεργασία με την Κίνα - iefimerida.gr

Ο Μπιλ Γκέιτς θα κατασκευάσει πυρηνικό αντιδραστήρα σε συνεργασία με την Κίνα

Μπιλ Γκέιτς
NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Σε συζητήσεις με την κυβέρνηση της Κίνας βρίσκεται ο συνιδρυτής της Microsoft, Μπιλ Γκέιτς, για την από κοινού κατασκευή ενός νέου είδους πυρηνικού αντιδραστήρα.

Ο δισεκατομμυριούχος πραγματοποίησε χτες επίσκεψη στη χώρα και είχε συζητήσεις με αξιωματούχους του υπουργείου Επιστήμης και Τεχνολογίας προκειμένου να κατασκευάσουν έναν αντιδραστήρα «χαμηλού κόστους, μεγάλης ασφάλειας και ελάχιστων αποβλήτων», όπως δήλωσε ο ίδιος στο Associated Press.

O Γκέιτς κάνει τις συζητήσεις για λογαριασμό της εταιρίας TerraPower, η οποία εδρεύει στην Ουάσινγκτον και αυτή την περίοδο κατασκευάζει ένας πυρηνικό αντιδραστήρα που μπορεί να λειτουργήσει με απεμπλουτισμένο ουράνιο.

Ο ίδιος πρόσθεσε μιλώντας στο πρακτορείο ότι μέσα στα επόμενα πέντε χρόνια θα επενδυθούν μέχρι και ένα δισ. δολάρια για την έρευνα και την ανάπτυξη του συγκεκριμένου προγράμματος.

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ