Σπάνια δημόσια εμφάνιση του Κάστρο -Ανάμεσα στον αδελφό του και τον Μαδούρο - iefimerida.gr

Σπάνια δημόσια εμφάνιση του Κάστρο -Ανάμεσα στον αδελφό του και τον Μαδούρο

Φωτογραφία: ΑΠΕ/  EPA/MIRAFLORES PALACE
NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Την ημέρα που συμπλήρωσε 90 χρόνια ζωής, ο Φιντέλ Κάστρο έκανε μία σπάνια δημόσια εμφάνιση.

Ο ιστορικός ηγέτης της Κούβας φορούσε λευκή φόρμα και ήταν καθισμένος ανάμεσα στον αδελφό του και διάδοχό του, Ραούλ Κάστρο, και τον πρόεδρο της Βενεζουέλας, Νικολάς Μαδούρο, σε γκαλά που διοργανώθηκε στο θέατρο Καρλ Μαρξ και μεταδόθηκε απευθείας τηλεοπτικά.

Αυτή είναι η πρώτη δημόσια εμφάνιση του Φιντέλ Κάστρο από τις 19 Απριλίου, όταν είχε παραστεί στο Κογκρέσο του Κομμουνιστικού κόμματος. Τα τελευταία χρόνια είναι λίγες οι φορές που έχει κάνει κάτι ανάλογο, εξαιτίας της εύθραυστης υγείας του.

Στο άρθρο του που δημοσιεύθηκε στα κρατικά ΜΜΕ, με αφορμή τις εκδηλώσεις για τα γενέθλιά του, για μία ακόμη φορά επέκρινε τις ΗΠΑ και τον Μπαράκ Ομπάμα, γιατί δεν απολογήθηκε κατά την ιστορική επίσκεψή του στην Ιαπωνία για την απόφαση της χώρας του να ρίξει την ατομική βόμβα στη Χιροσίμα και το Ναγκασάκι.

Στο άρθρο έκανε αναφορά και στις πολυάριθμες αμερικανικές συνωμοσίες δολοφονίας του, γράφοντας «Σχεδόν γελούσα με τα μακιαβελικά σχέδια των Αμερικανών προέδρων».

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ Φιντέλ Κάστρο δημόσια εμφάνιση
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ