Ερευνητές αποφάνθηκαν: Κρατάμε λάθος την κούπα του καφέ [εικόνα] - iefimerida.gr

Ερευνητές αποφάνθηκαν: Κρατάμε λάθος την κούπα του καφέ [εικόνα]

NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Αφού έκαναν πειράματα και μελέτες, επιστήμονες στη Νότια Κορέα βρήκαν ποιος είναι ο σωστός τρόπος για να κρατά κανείς την κούπα του καφέ του, ελαχιστοποιώντας τον κίνδυνο να χυθεί το ρόφημα.

Αποτέλεσμα της έρευνας; Οι περισσότεροι έως τώρα κρατάμε λάθος την κούπα. Η μελέτη, που δημοσιεύθηκε στο Achievements in Life Sciences διαπίστωσε ότι όταν κάποιος κρατά την κούπα από το χερούλι, ενισχύει τη δύναμη με την οποία κινείται ο καφές μέσα σε αυτή, οπότε είναι πιο πιθανό να χυθεί το ρόφημα.

Αντί για αυτό, οι επιστήμονες προτείνουν να πιάνουμε την κούπα από πάνω. Η άλλη πρότασή τους είναι ακόμη πιο ενδιαφέρουσα. Να περπατά κανείς προς τα πίσω. «Περπατώντας ανάποδα, αλλάζουμε σημαντικά τα χαρακτηριστικά της κίνησης του χεριού μας, με συνέπεια τη μείωση της πιθανότητας να χυθεί ο καφές», εξήγησε ο κ. Χαν, της Korean Minjok Leadership Academy.

Ερευνητές αποφάνθηκαν: Κρατάμε λάθος την κούπα του καφέ [εικόνα] | iefimerida.gr 0
Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ κούπα καφέ έρευνα
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ