Λοβέρδος προηγείται Βενιζέλου για την διαδοχή Παπανδρέου - iefimerida.gr

Λοβέρδος προηγείται Βενιζέλου για την διαδοχή Παπανδρέου

NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Μια δημοσκόπηση που θα προκαλέσει πολλές συζητήσεις στο εσωτερικό του ΠΑΣΟΚ δημοσιεύει σήμερα το «ΠΟΝΤΙΚΙ». Πρόκειται για έρευνα της εταιρίας PULSE που έγινε στις 6 και 7 Δεκεμβρίου και δείχνει ότι στην κούρσα της διαδοχής του Γιώργου Παπανδρέου ο Ανδρέας Λοβέρδος προηγείται του Ευάγγελου Βενιζέλου τόσο στο σύνολο των ψηφοφόρων όσο και στους ψηφοφόρους του ΠΑΣΟΚ.

Το ερώτημα που τέθηκε στους ψηφοφόρους ήταν το εξής:« Σε περίπτωση που στις επόμενες εκλογές δεν είναι αρχηγός του ΠΑΣΟΚ ο κ. Παπανδρέου κατά την άποψη σας ποιος είναι καλύτερο να είναι αρχηγός». Η απάντηση στο σύνολο των ψηφοφόρων είναι : Λοβέρδος 20%, Βενιζέλος 16%, Χρυχοσοίδης, 7%, Διαμαντοπούλου 4%, Ραγκούσης 3%, Παπουτσής 1%. Ενδιαφέρον παρουσιάζει ότι ένα ποσοστό 25% απαντάει «άλλος» κι ένα 24% αρνείται να απαντήσει.

Και στο εσωτερικό του ΠΑΣΟΚ όμως ο υπουργός Υγείας φαίνεται να προηγείται του αντιπροέδρου της κυβέρνησης έστω και με μικρότερη διαφορά. Συγκεκριμένα στο ίδιο ερώτημα οι απαντήσεις έχουν ως εξής: Λοβέρδος 25%, Βενιζέλος 22%, Χρυσοχοίδης 6%, Διαμαντοπούλου 5%, Ραγκούσης 4%, Παπουτσής 2% ενώ «άλλος» απαντάει το 20% και το 16% δεν απαντά.

Στην ίδια δημοσκόπηση και στην πρόθεση ψηφόυ, η ΝΔ συγκεντρώνει 20%, το ΠΑΣΟΚ 13%, το ΚΚΕ 9,5%, ο ΣΥΡΙΖΑ 8,5%, η Δημοκρατική Αριστερά 5,5%, η Δημοκρατική Συμμαχία 2,5%, οι Οικολόγοι 2,5% και το Αρμα Πολιτών 4,5%.

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ