Εφεση για το Noor1 άσκησε η εισαγγελέας Τρουπή –Ζητά βαρύτερες ποινές - iefimerida.gr

Εφεση για το Noor1 άσκησε η εισαγγελέας Τρουπή –Ζητά βαρύτερες ποινές

NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Εφεση στη δίκη του ναρκόπλοιου Noor1, άσκησε η Εισαγγελέας Μαρία Τρουπή, ζητώντας να επιβληθούν βαρύτερες ποινές στους καταδικασθέντες.

Σύμφωνα με πληροφορίες, η έφεση που άσκησε η εισαγγελέας έχει πολλές ομοιότητες με την εισαγγελική πρόταση που είχε καταθέσει στο δικαστήριο και αφορά σε αρκετούς από τους καταδικασθέντες.
Σύμφωνα με τις ίδιες πηγές στην έφεσή της η εισαγγελέας κάνει λόγο για διεθνούς εμβέλειας εγκληματική οργάνωση, όπως είχε αναφέρει και στην πρότασή της προς το δικαστήριο.
Η κ. Τρουπή εκτιμά πως ανάμεσα στους καταδικασθέντες ενδεχομένως υφίστανται και οι διευθυντές της εγκληματικής οργάνωσης και χρηματοδότες του φορτίου.
Υπενθυμίζεται ότι το Τριμελές Εφετείο Κακουργημάτων του Πειραιά επέβαλε την ισόβια κάθειρξη σε 5 από τους 13 κατηγορουμένους του ναρκόπλοιου Noor1, το οποίο μετέφερε 2 τόνους κοκαΐνη από τα Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα με προορισμό την Ευρώπη και ενδιάμεση στάση την Ελλάδα.
Επίσης παρά την αρνητική πρόταση της Εισαγγελέως, το δικαστήριο αποφάσισε για άλλους 5 κατηγορούμενους, η έφεση στην ποινή τους να έχει ανασταλτικό αποτέλεσμα, μέχρι την εκδίκαση της υπόθεσης σε δεύτερο βαθμό. Οι πέντε αφέθηκαν ελεύθεροι με περιοριστικούς όρους. Η εισαγγελέας Μαρία Τρουπή, ζήτησε από το δικαστήριο να μην αναστείλει την εκτέλεση της ποινής για κανέναν κατηγορούμενο. Μάλιστα η κ. Τρουπή είπε χαρακτηριστικά ότι ήταν τέτοια η ποσότητα των ναρκωτικών που θα μπορούσε να στείλει στον θάνατο χιλιάδες νέους.

Η πιο βαριά ποινή επιβλήθηκε στον 59χρονο ναυλομεσίτη, γνωστό ως «Κάπταιν Τζορτζ» που είχε κριθεί ένοχος για το αδίκημα της διαμετακόμισης των ναρκωτικών. Συγκεκριμένα, του επιβλήθηκε η ποινή της ισόβιας κάθειρξης, συν εννέα χρόνια και καταβολή χρηματικής ποινής 600.000 ευρώ. Ο 42χρονος εφοπλιστής που είχε κριθεί ένοχος για το ίδιο αδίκημα και φέρεται να είχε ενεργό ρόλο στην υπόθεση της μεταφοράς των 2,1 τόνων ηρωίνης, καταδικάστηκε σε ποινή ισόβιας κάθειρξης, συν οκτώ χρόνια, ενώ καλείται να καταβάλει χρηματική ποινή ύψους 300.000 ευρώ. Στην υπόθεση του «Noor One» 18 από τα 32 άτομα είχαν κριθεί αθώα.

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ Noor1 πλοίο Ναρκωτικά έφεση Εισαγγελέας
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ