Reuters: Νεκρός ο αρχηγός του ISIS σε Αφγανιστάν και Πακιστάν - iefimerida.gr

Reuters: Νεκρός ο αρχηγός του ISIS σε Αφγανιστάν και Πακιστάν

Φωτογραφία: Eurokinissi/Associated Press
NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Νεκρός είναι ο αρχηγός του Ισλαμικού Κράτους σε Αφγανιστάν και Πακιστάν, όπως μεταδίδει το Reuters που επικαλέιται τον αφγανό πρεσβευτή στο Πακιστάν, Ομάρ Ζαχιλουάλ.

«Μπορώ να επιβεβαιώσω ότι ο ηγέτης της επαρχίας Χορασάν του ΙΚ, Χάφεζ Σαΐντ Χαν, μαζί με ανώτερα στελέχη και μαχητές του, σκοτώθηκαν σε πλήγμα τηλεκατευθυνόμενου αεροσκάφους των ΗΠΑ την 26η Ιουλίου στην περιοχή Κοτ της επαρχίας Νανγκαρχάρ του Αφγανιστάν», δήλωσε ο Ζαχιλουάλ στο πρακτορείο ειδήσεων Ρόιτερς.

Εκπρόσωπος του στρατού των ΗΠΑ στην Καμπούλ δήλωσε ότι δεν είναι σε θέση να επιβεβαιώσει την πληροφορία, αλλά σημείωσε πως βρίσκεται σε εξέλιξη μια έρευνα.

Ο Χαν, πρώην μέλος των Ταλιμπάν του Πακιστάν που ορκίστηκε πίστη στο ΙΚ, είχε αναφερθεί επίσης νωρίτερα φέτος πως σκοτώθηκε, κάτι όμως που δεν επιβεβαιώθηκε.

Το επιβεβαίωσε και το Αμερικανικό Υπουργείο Αμυνας

Ο ηγέτης του βραχίονα της τζιχαντιστικής οργάνωσης Ισλαμικό Κράτος στο Αφγανιστάν και το Πακιστάν, της λεγόμενης Επαρχίας Χορασάν, σκοτώθηκε σε επιδρομή αμερικανικού τηλεκατευθυνόμενου, μη επανδρωμένου αεροσκάφους (UAV) στο Αφγανιστάν την 26η Ιουλίου, δήλωσε σήμερα αξιωματούχος του αμερικανικού υπουργείου Άμυνας υπό τον όρο να μην κατονομαστεί.

Ο αμερικανός αξιωματούχος επιβεβαίωσε επίσης ότι η επιδρομή έγινε στην περιοχή Κοτ της επαρχίας Νανγκαρχάρ, κοντά στα σύνορα του Αφγανιστάν και του Πακιστάν.

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ