Σιμόν Μανιουέλ: Η πρώτη Αφροαμερικανή που κατακτά χρυσό μετάλλιο στους Ολυμπιακούς - iefimerida.gr

Σιμόν Μανιουέλ: Η πρώτη Αφροαμερικανή που κατακτά χρυσό μετάλλιο στους Ολυμπιακούς

NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Η Σιμόν Μάνιουελ πέρασε στην ιστορία αφού έγινε η πρώτη Αφροαμερικανή αθλήτρια που κατακτά χρυσό μετάλλιο σε ατομικό άθλημα στους Ολυμπιακούς Αγώνες.

Η 20χρονη μοιράστηκε την πρώτη θέση με την 16χρονη Καναδή Πένι Ολέξιακ στα 100 μέτρα ελεύθερο και κατέκτησε το χρυσό στην κολύμβηση, σε μια ιδιαίτερη χρονική στιγμή όπως είπε η ίδια εξαιτίας της αστυνομικής βίας στις Ηνωμένες Πολιτείες.

Έχω επίγνωση τι σημαίνει η νίκη μου για όσα συμβαίνουν αυτά τα χρόνια στις ΗΠΑ. Σημαίνει πολλά, ειδικά με το τι συμβαίνει στον κόσμο σήμερα, ειδικά με ορισμένα από τα θέματα της αστυνομικής βίας. Αυτή η νίκη ελπίζω να φέρει την ελπίδα και την αλλαγή σε μερικά από τα θέματα που βρίσκονται σε εξέλιξη», ανέφερε στις δηλώσεις μετά την σπουδαία νίκη της.

Η Μανιουέλ διευκρίνισε μάλιστα πως στόχος της ήταν απλά να αποκτήσει εμπειρία και δεν περίμενε να κολυμπήσει τόσο γρήγορα. «Δεν είναι παράξενο που δύο αθλήτριες μοιράστηκαν την πρώτη θέση. Η Πένι είναι ένα τρομερό κορίτσι. Είναι καλό για το άθλημα και σπάει τα στερεότυπα των σπριντ», συμπλήρωσε στις δηλώσεις της

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ