Το Spiegel παρουσιάζει με ποιον τρόπο θα μπορούσε η Ελλάδα να διεκδικήσει από τη Γερμανία το κατοχικό χρέος - iefimerida.gr

Το Spiegel παρουσιάζει με ποιον τρόπο θα μπορούσε η Ελλάδα να διεκδικήσει από τη Γερμανία το κατοχικό χρέος

NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Το γερμανικό περιοδικό Der Spiegel παρουσίασε θέμα για τις πολεμικές αποζημιώσεις που οφείλει η Γερμανία στην Ελλάδα από την περίοδο της κατοχής του Β΄ Παγκοσμίου Πολέμου.

Μάλιστα στο άρθρο γίνεται αναφορά στο πώς η ελληνική κυβέρνηση θα μπορούσε να διεκδικήσει τα 296 δισ. ευρώ που της χρωστάει η Γερμανία.

Ο τίτλος του δημοσιεύματος είναι «Πώς η Ελλάδα θα μπορούσε να μηνύσει τη Γερμανία για τα 296 δισεκατομμύρια ευρώ που της χρωστάει» και αναφέρει μεταξύ άλλων «Μετά από δυόμισι χρόνια, η ελληνική κοινοβουλευτική επιτροπή, υπέβαλε μια έκθεση στην οποία τεκμηριώνονται νομικά οι οφειλές της Γερμανίας προς την Ελλάδα». Μάλιστα προσθέτει: «η καταβολή των γερμανικών αποζημιώσεων είναι μια νόμιμη και ηθική επιταγή».

Παράλληλα στο κείμενο αναφέρεται πως αυτή η κίνηση είναι «η καλύτερη βάση για μια ειλικρινή και ήρεμη σχέση ανάμεσα στους Γερμανούς και τους Έλληνες» και υπογραμμίζει πως δεν αναφέρεται μόνο η απαίτηση για διεκδίκηση των αποζημιώσεων, αλλά και ο τρόπος που μπορεί να γίνει αυτό. Παρουσιάζει με άλλα λόγια, έναν οδικό χάρτη με πολύ συγκεκριμένα βήματα, μέσω των οποίων θα προσεγγίσει η Ελλάδα διπλωματικά την αποπληρωμή του χρέους. Το Spiegel αναφέρεται σε διεκδικήσεις ύψους 287,7 δισεκατομμυρίων ευρώ. Επισημαίνεται, δε, πως εκτός της διπλωματικής οδού, υπάρχει και η νομική οδός, η οποία μπορεί να επιδιώξει το στόχο της.

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ Spiegel γερμανικές αποζημιώσεις
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ