Ιστορικό υψηλό για τρεις δείκτες στην Wall Street -Για πρώτη φορά από το 1999 - iefimerida.gr

Ιστορικό υψηλό για τρεις δείκτες στην Wall Street -Για πρώτη φορά από το 1999

NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Με κέρδη έκλεισε το αμερικανικό χρηματιστήριο, με τους τρεις βασικούς δείκτες Dow, S&P και NASDAQ να σημειώνουν ρεκόρ κλεισίματος για πρώτη φορά από το 1999.

Ο DOW ενισχύθηκε 0,64% ή 117,79 μονάδες στις 1.613,45 μονάδες ενώ ο S&P 500 σημείωσε άνοδο 0,47% στις 2.185,79 μοναδες. Ο NASDAQ κατέγραψε κέρδη 0,46% στις 5.228,40 μονάδες.

Πρόκειται για την πρώτη φορά που και οι τρεις δείκτες της Wall Street έσπασαν το ιστορικό υψηλό τους ταυτόχρονα από το 1999.

Να σημειωθεί ότι οι τιμές του αργού πετρελαίου κατέγραψαν άνοδο και διαμορφώθηκαν στο υψηλότερο επίπεδο των τελευταίων τριών εβδομάδων, μετά τις δηλώσεις από πλευράς του υπουργού Ενέργειας της Σαουδικής Αραβίας που αύξησαν τις προσδοκίες για μία συμφωνία των μεγαλύτερων πετρελαιοπαραγωγών χωρών ότι θα αναλάβουν δράση για τη σταθεροποίηση της παραγωγής. Παράλληλα, η εκτίμηση ότι ο κόσμος θα καταναλώσει λιγότερο πετρέλαιο το 2017 από ότι αρχικά αναμενόταν καθώς συνεχίζεται το κλίμα οικονομικής αβεβαιότητας εκφράζεται στην τελευταία έκθεση της Διεθνούς Υπηρεσίας Ενέργειας (ΙΕΑ).

Το αμερικανικό αργό WTI σημείωσε άνοδο 1,78 δολαρίων ή 4,3% στα 43,49 δολάρια το βαρέλι.

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ Χρηματιστήριο πετρέλαιο αγορά
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ