Tηλεφωνική συνομιλία Λαβρόφ-Τζόνσον -Μίλησαν για τις σχέσεις Ρωσίας-Βρετανίας - iefimerida.gr

Tηλεφωνική συνομιλία Λαβρόφ-Τζόνσον -Μίλησαν για τις σχέσεις Ρωσίας-Βρετανίας

NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Ο υπουργός Εξωτερικών της Ρωσίας Σεργκέι Λαβρόφ και ο βρετανός ομόλογός του Μπόρις Τζόνσον είχαν σήμερα τηλεφωνική συνομιλία και συζήτησαν το ενδεχόμενο αποκατάστασης των διμερών σχέσεων, ανακοίνωσε το ρωσικό υπουργείο Εξωτερικών.

«Και οι δύο πλευρές εξέφρασαν την ελπίδα ότι οι σχέσεις Ρωσίας-Βρετανίας θα αποκατασταθούν και υπογράμμισαν την επιθυμία να προωθηθεί ο πολιτικός διάλογος», ανέφερε σε ανακοίνωσή του το υπουργείο.

Οι υπουργοί συζήτησαν επίσης τον πόλεμο κατά της τρομοκρατίας και την κατάσταση στη Συρία.

Στο ίδιο μήκος κινήθηκε και η ανακοίνωση του Φόρεϊν Οφις, το οποίο ανέφερε πως ο υπουργός Εξωτερικών της Βρετανίας Μπόρις Τζόνσον είπε στον ομόλογό του της Ρωσίας Σεργκέι Λαβρόφ πως Λονδίνο και η Μόσχα πρέπει να αποκτήσουν μια εποικοδομητική διμερή σχέση, παρά τις σημαντικές διαφορές τους.

«Ο υπουργός Εξωτερικών κατέστησε σαφές πως αν και έχουμε ορισμένες σημαντικές διαφορές με τη Ρωσία, πρέπει να συνεχίσουμε να διεξάγουμε έναν εποικοδομητικό διάλογο για θέματα αμοιβαίου ενδιαφέροντος, καθώς και για τα σημεία όπου διαφωνούμε», σημειώνει η ανακοίνωση.

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ Τζόνσον Λαβρόφ ΡΩΣΙΑ Βρετανία
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ