Και η άλλη πισίνα έγινε πράσινη στο Ρίο -Τελείωσαν τα χημικά [εικόνα] - iefimerida.gr

Και η άλλη πισίνα έγινε πράσινη στο Ρίο -Τελείωσαν τα χημικά [εικόνα]

Φωτογραφία: AP
NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Τον γύρο του κόσμου έκαναν οι εικόνες από την πισίνα καταδύσεων του Ρίο με τα νερά να έχουν αποκτήσει πράσινο χρώμα, με αθλητές και θεατές να αναρωτιούνται γιατί συμβαίνει αυτό.

Το ίδιο ερώτημα καλούνται να απαντήσουν και σήμερα με το χρώμα της πισίνα του πόλο να αρχίζει να αλλάζει σιγά σιγά και αυτή απόχρωση και να πρασινίζει.

Τη Δευτέρα και οι δύο πισίνες είχαν το γαλάζιο χρώμα, που όλοι ξέρουμε, ωστόσο, την Τρίτη, τα νερά της πισίνας που διεξάγονται οι καταδύσεις άρχισαν να γίνονται πράσινα!

Την αλλαγή παρατήρησε ο Βρετανός χάλκινος Ολυμπιονίκης Τομ Ντέιλι, ο οποίος μέσω Twitter αναρωτήθηκε τι συμβαίνει.

Και η άλλη πισίνα έγινε πράσινη στο Ρίο -Τελείωσαν τα χημικά [εικόνα] | iefimerida.gr 0

Οι αρμόδιοι της διοργάνωσης υποστήριξαν πως δεν υπάρχει ανησυχία για την υγεία των αθλητών, με τον εκπρόσωπο των Αγώνων Μάριο Αντράντα να αναφέρει πως οφείλεται στον «πολλαπλασιασμό των φυκιών».

«Ηταν λόγω της θερμότητας και της έλλειψης ανέμου. Κάναμε όλες τις απαραίτητες χημικές δοκιμές», είπε για το ζήτημα της πισίνας καταδύσεων,

Η πισίνα καταδύσεων διατηρείται σε υψηλότερη θερμοκρασία από αυτή του πόλο, καθιστώντας την πιο γόνιμο έδαφος για τα φύκια σε συνδυασμό με τον ήλιο του Ρίο. Τι γίνεται, όμως, τώρα που και η πισίνα του πόλο πρασινίζει;

Οι ειδικοί αναφέρουν πως η έκθεση στο ηλιακό φως μπορεί να «σπάσει» τα απολυμαντικά με βάση το χλώριο και να τα αναγκάσει να εξατμιστούν.

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ