Καθαρίστρια βρήκε θησαυρό σε δημόσια βιβλιοθήκη - iefimerida.gr

Καθαρίστρια βρήκε θησαυρό σε δημόσια βιβλιοθήκη

NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Δεν πίστευε στα μάτια της η καθαρίστρια της δημόσιας βιβλιοθήκης της πόλης Passau στην Βαυαρία, όταν άνοιξε ένα ξύλινο κουτί που βρίσκονταν χωμένο σε μια γωνιά και βρήκε μέσα του ασημένια νομίσματα από την ρωμαϊκή εποχή και τα χρόνια του Ναπολέοντα
Η 43χρονη καθαρίστρια Τάνια Χολς είπε ότι είχε εντοπίσει εδώ και μήνες το κουτί, αλλά δεν αποφάσιζε να το ανοίξει. Όμως αυτή την εβδομάδα και ενώ έκανε εντατικό καθαρισμό του κτιρίου για να το ετοιμάσει για τον εορτασμό της συμπλήρωσης 400 χρόνων από την ίδρυση της βιβλιοθήκης, η καθαρίστρια αποφάσισε να υποκύψει στην περιέργειά της και να το ανοίξει.
Μέσα βρήκε 172 ασημένια νομίσματα, τα οποία οι ειδικοί θεωρούν ότι χρονολογούνται από τις αρχές του 17ου αιώνα, ενώ δεν έχουν ακόμη καταφέρει να προσδιορίσουν την ακριβή τους αξία, εκτιμούν όμως ότι σίγουρα τα ποσό θα έχει 6 ψηφία ίσως και 7!

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ