Aπό την Πέμπτη η 3ωρη καθημερινή «ανακωχή» στο Χαλέπι -Για να περνά η ανθρωπιστική βοήθεια - iefimerida.gr

Aπό την Πέμπτη η 3ωρη καθημερινή «ανακωχή» στο Χαλέπι -Για να περνά η ανθρωπιστική βοήθεια

Φωτογραφία: Eurokinissi/Associated Press
NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Το ρωσικό υπουργείο Άμυνας ανακοίνωσε σήμερα ότι από αύριο Πέμπτη θα εφαρμόζεται καθημερινά μια τρίωρη εκεχειρία στο Χαλέπι, προκειμένου να περνούν με ασφάλεια στην πόλη οι αυτοκινητοπομπές που μεταφέρουν ανθρωπιστική βοήθεια στους αμάχους.

Σε συνέντευξη Τύπου που παραχώρησε, ο στρατηγός Σεργκέι Ρουντσκόι είπε ότι η παύση στις εχθροπραξίες θα ξεκινά στις 10.00 το πρωί και θα διαρκεί μέχρι τις 13.00, τοπική ώρα. "Όλη η στρατιωτική δράση, τα αεροπορικά πλήγματα και οι βομβαρδισμοί από το πυροβολικό" θα σταματούν για αυτές τις τρεις ώρες, συνέχισε.

Η Ρωσία, σε συνεργασία με τις συριακές αρχές, είναι έτοιμη να βοηθήσει κάθε οργανισμό να μεταφέρει με ασφάλεια ανθρωπιστική βοήθεια στο Χαλέπι, τόνισε ο στρατηγός.

Σύμφωνα με τον Ρουντσκόι, περίπου 7.000 μαχητές της οργάνωσης Τζαμπχάτ Φάταχ αλ Σαμ (σ.σ. το πρώην Μέτωπο Αλ Νόσρα) έχουν συγκεντρωθεί από την περασμένη εβδομάδα στα νοτιοδυτικά του Χαλεπιού και ότι συνεχώς φτάνουν νέες ενισχύσεις στην περιοχή. Όπως είπε, έχουν στη διάθεσή τους άρματα, πυροβολικό και οχήματα εξοπλισμένα με όπλα.

ΟΗΕ: Δεν επαρκεί η τρίωρη ανακωχή του ρωσικού σχεδίου

Ο επικεφαλής των ανθρωπιστικών υποθέσεων των Ηνωμένων Εθνών Στίβεν Ο' Μπράιεν δήλωσε σήμερα πως είναι πρόθυμος να εξετάσει το ρωσικό σχέδιο για τρίωρη καθημερινή ανακωχή στο Χαλέπι, αλλά τόνισε πως δεν επαρκεί και πως είναι αναγκαία μια 48ωρη κατάπαυση των εχθροπραξιών κάθε εβδομάδα για να διανέμεται επαρκής ποσότητα ανθρωπιστικής βοήθειας στους άμαχους στην πόλη.

«Θα εξετάσω κάθε είδους πρόταση που επιτρέπει την διανομή ανθρωπιστικής βοήθειας», δήλωσε ο αξιωματούχος των Ηνωμένων Εθνών στους δημοσιογράφους.

«Για να διανεμηθεί βοήθεια σε όλους τους άμαχους, χρειάζονται δύο (οδικές) κατευθύνσεις και χρειάζεται να έχουμε στη διάθεση μας περίπου 48 ώρες κάθε εβδομάδα για να εισέρχεται επαρκής αριθμός φορτηγών μέσα στην πόλη», πρόσθεσε πάντως ο Ο' Μπράιεν.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ