Μπολτ: «Πίστη, αποφασιστικότητα και δουλειά με έκαναν ανίκητο» - iefimerida.gr

Μπολτ: «Πίστη, αποφασιστικότητα και δουλειά με έκαναν ανίκητο»

NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Ο Γιουσέιν Μπολτ έφτασε στο Ρίο για τους Ολυμπιακούς Αγώνες (τους τελευταίους της καριέρας του) και η συνέντευξη Τύπου έμοιαζε με... μικρή γιορτή. Χορός, όμορφες παρουσίες, φωτογραφίες και μία συνέντευξη γεμάτο ερωτήσεις.

Έχοντας δύο χρυσά μετάλλια σε δύο Ολυμπιάδες και πολλά παγκόσμια ρεκόρ, ο Μπολτ επιδιώκει φέτος να μείνει στην ιστορία ως ο αθλητής που κέρδισε τρία χρυσά μετάλλια στη σειρά. Ποιο είναι το μυστικό που τον κάνει ανίκητο σε κάθε αγώνα; Ο ίδιος απάντησε στην σχετική ερώτηση:

«Πραγματικά, δεν αγχώνομαι. Αυτή είναι η δουλειά μου, το κάνω κάθε μέρα. Οι πεταλούδες στο στομάχι, οι γρήγοροι παλμοί και η αυτοσυγκέντρωση σε ένα μοναχικό δωμάτιο δεν είναι του στιλ μου», εξήγησε ο Μπολτ λέγοντας ουσιαστικά πως το γεγονός ότι είναι ο πιο γρήγορος άνθρωπος στον κόσμο είναι αποτέλεσμα μιας... ρουτίνας.

«Η μόνη πίεση που έχω είναι η πίεση που βάζω στον εαυτό μου. Δεν σκέφτομαι για το τι περιμένουν οι άλλοι από μένα και γι΄αυτό πριν από κάθε αγώνα θέλω απόλυτη ηρεμία και συγκέντρωση. Δεν με νοιάζει τι κάνουν οι γύρο μου, εγώ συμπεριφέρομαι φυσιολογικά», αναφέρει ο παγκόσμιο πρωταθλητής.

Μπολτ: «Πίστη, αποφασιστικότητα και δουλειά με έκαναν ανίκητο» | iefimerida.gr 0

Ο ίδιος δεν δίστασε να αποκαλύψει γιατί είναι ερωτευμένος με αυτό που κάνει:

Ερωτεύομαι με αυτό που κάνω όταν ξέρω πως είμαι καλός σε αυτό και μπορώ να νικήσω τους άλλους. Είμαι φαν της αδρεναλίνης. Αγαπώ την ταχύτητα, τα γρήγορα αμάξια και όταν είμαι σε ένα αγώνα σέβομαι τους αντιπάλους μου, αλλά κάνω τα πάντα για να τους νικήσω. Όταν είμαι σε κάλη φόρμα και έχω εργαστεί σκληρά, ξέρω ότι θα είμαι καλός».

Μπολτ: «Πίστη, αποφασιστικότητα και δουλειά με έκαναν ανίκητο» | iefimerida.gr 1

Αναφερόμενος γενικά στη μάστιγα του doping, στους Ολυμπιακούς του Ρίο και στο ότι θέλει να σπάσει το δικό του ρεκόρ των 19,19 δευτερολέπτων στα 200m, ο Μπολτ εξήγησε γιατί θέλει τόσο πολύ ακόμη ένα χρυσό μετάλλιο:

«Θέλω να γίνω ο πρώτος αθλητής που νίκησε τρία χρυσά μετάλλια σε τρεις Ολυμπιάδες, ώστε όταν αποσυρθώ να μην με θυμούνται μόνο για τις επιδόσεις μου, αλλά και για την επιρροή μου στο στίβο. Θέλω να κάνω περισσότερο κόσμο να στραφεί προς τον αθλητισμό.Η πίστη, η αποφασιστικότητα και η σκληρή δουλειά με έκαναν επιτυχημένο. Αν έχεις ταλέντο και τα παραπάνω, δεν πρέπει να βάζεις όρια στο τι μπορεί να κάνει ένας άνθρωπος είτε έχει να κάνει με το τρέξιμο, είτε με το άλμα ή με κάτι άλλο».

Φωτογραφίες: Usain Bolt, Facebook

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ