ΗΠΑ: Ενας στους πέντε Ρεπουμπλικανούς θέλει να αποσυρθεί ο Τραμπ -Ουδέτερη γνώμη για τη Χίλαρι - iefimerida.gr

ΗΠΑ: Ενας στους πέντε Ρεπουμπλικανούς θέλει να αποσυρθεί ο Τραμπ -Ουδέτερη γνώμη για τη Χίλαρι

φωτογραφία αρχείου: eurokinissi
NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Σχεδόν ένας στους πέντε εγγεγραμμένους ψηφοφόρους του Ρεπουμπλικανικού Κόμματος θέλει να αποσυρθεί ο Ντόναλντ Τραμπ από την κούρσα για τον Λευκό Οίκο.

Αυτό δείχνει δημοσκόπηση του πρακτορείου Reuters και του ινστιτούτου Ipsos που αντικατοπτρίζει την αναταραχή την οποία έχει προκαλέσει η υποψηφιότητά του στο κόμμα.

Η δημοσκόπηση, που διενεργήθηκε στο διάστημα 5-8 Αυγούστου σε δείγμα 396 εγγεγραμμένων Ρεπουμπλικανών, δείχνει ότι το 19% από αυτούς θεωρεί πως ο μεγιστάνας του κτηματομεσιτικού τομέα θα πρέπει να αποχωρήσει από την προεκλογική εκστρατεία, το 70% ότι θα πρέπει να παραμείνει στην κούρσα, ενώ το 10% απάντησε ότι "δεν γνωρίζει".

Στο σύνολο των εγγεγραμμένων ψηφοφόρων (ασχέτως κομματικής ταυτότητας) το 44% επιθυμεί την αποχώρηση του Τραμπ. Το συμπέρασμα αυτό εξάγεται από μια δημοσκόπηση σε δείγμα 1.162 ψηφοφόρων, με περιθώριο λάθους συν/πλην 3%. Το ποσοστό αυτό είναι κατά 9 μονάδες υψηλότερο σε σύγκριση με εκείνο των ανθρώπων που στηρίζουν την προσπάθειά του, όπως καταγράφηκε σε μια προηγούμενη δημοσκόπηση του Reuters/Ipsos την Δευτέρα.

Ωστόσο, ούτε η δημοτικότητα της Χίλαρι Κλίντον θεωρείται ιδιαίτερα υψηλή. Πάνω από ένας στους δύο Αμερικανούς (ποσοστό 53%) έχει αρνητική άποψη για την πρώην υπουργό Εξωτερικών των ΗΠΑ ενώ το 63% έχει αρνητική άποψη για τον Τραμπ.
Αλλη δημοσκόπηση που δόθηκε στη δημοσιότητα την Τρίτη από το πρακτορείο Reuters δείχνει ότι η Κλίντον προηγείται του Τραμπ με πάνω από 7 μονάδες διαφορά.

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ